¨Pametno u budućnost¨ obrazuje za zanimanja budućnosti

Učilište
(FOTO: Marina Bolanča)

05.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 3397

Sredstvima EU socijalnog fonda Obrtničko učilište pokrenulo je obrazovanje u području novih znanja i tehnologije za zanimanja budućnosti – dijagnostičar kvarova na motornim vozilima i monter regulacijskih sustava u pametnim kućama.

Nakon provedene analize tržišta rada za autodijagnostiku i za pametne kuće radna uočena je jasna tržišna potreba za djelatnicima osposobljenim za zanimanja budućnosti, te je Obrtničko učilište izradilo standard zanimanja, a Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila predložene programe. Također je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dalo odobrenje za izvođenje ovih dvaju programa usavršavanja.

-"Sredstvima projekta nabavljena je oprema za provođenje usavršavanja: funkcionalno didaktički set autodijagnostike i autodijagnostički uređaj te funkcionalni didaktički set za pametne kuće. Izrađeni su nastavni materijali, u tijeku je izrada e-materijala za potrebe pilotiranja." naglasio je prilikom predstavljanja programa ravnatelj Obrtničkog učilišta gosp. Dražen Maksimović.


-"Projekt se trenutno nalazi u fazi informiranja i odabira nezaposlenih polaznika, te i ovim putem pozivamo zainteresirane s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Osječko-baranjske županije da se jave u Obrtničko učilište. Oba usavršavanja provest će se u Zagrebu i Osijeku od sredine listopada do kraja studenog, kada i završava projekt. Polaznici će po završetku usavršavanja dobiti uvjerenja o usavršavanju." Poziv svima koji svoju budućnost nalaze upravo u navedenim zanimanjima budućnosti uputila je voditeljica projekta gđa. Darija Čukelj.


Za sudjelovanje u usavršavanju kroz projekt Pametno u budućnost mogu se javiti:

- za program dijagnostičar/ka kvarova na motornim vozilima: osobe koje imaju minimalno završeno trogodišnje strukovno obrazovanje iz auto struke – jedno od zanimanja: automehaničar, autoelektričar ili četverogodišnje strukovno obrazovanje u zanimanju automehatroničar ili završenu neku od viših škola tehničkog smjera te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla dijagnostičara/ke kvarova na motornim vozilima.

- za program monter/ka za regulacijske sustave u pametnim kućama mogu se javiti: osobe koje imaju završenu srednju školu u zanimanju: elektrotehničar, tehničar za elektroenergetiku, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, tehničar za elektrostrojarstvo, tehničar za procesnu tehniku, tehničar za telekomunikacije, tehničar za radiokomunikacije, elektromonter, elektromehaničar, telekomunikacijski monter, elektroničar, elektroničar-mehaničar. Potrebno je i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove montera/ke za regulacijske sustave u pametnim kućama.

Hoće li se u Požegi pokrenuti obrazovanje u području novih znanja i tehnologije za zanimanja budućnosti , još uvijek ne znamo, ali ako je netko u mogućnosti školovati se u Zagrebu ili Osijeku, ovo je prilika za njih. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI