Promocija knjige ¨Požeški zapisi, osvrti, kritike i eseji¨

Promocija knjige dr. Fajdića
(FOTO: 034 Portal)

23.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 4042

Sinoć je u županijskoj vijećnici održana promocija knjige doktora Josipa Fajdića pod nazivom "Požeški zapisi, osvrti, kritike i eseji". Uz mnoštvo prijatelja i poznanika, ovo druženje uveličao je i pjevački zbor "Vila Velebita"pod vodstvom prof. Monike Sakač Botički.



Kako i sam doktor Fajdić kaže, odlučio se u ovoj "knjižici ukoričiti neke crtice vlastitog razmišljanja i tragove osobnog obraćanja pojedinim tvorcima kulturno vrijednih ostvarenja uknjiževnosti, slikarstvu ili glazbi, praveći u neku ruku "inventuru ostataka" vlastitog truda mimo onog temeljnog, što je svatko od nas po vokaciji".





-"Kao pobornik kratkih, čitatelju-konzumentu lako shvatljivih, pitkih tekstova, nudim ovu kratku zbirkumojih obraćanja suvremenicima iz svijeta književnosti, likovnosti i onih iz dnevne komunikacije, kao podsjetnik na neko vrijeme iz bliske požeške prošlosti, u kojem se ipak nešto događalo, što je po prirodi stvari iznad našihsvađa, prijepora, lokalne malograđanske agresije, cinizma i razvikane estetike ružnoće."- rekao je doktor Fajdić.



O knjizi na promociji govorili su njen urednik Tomislav Radonić, prof., recenzentica dr. sc. Vesna Vlašić  i dr. sc. Željko Glavić.

-"Radost i zanos osjeća se u Fajdićevim rečenicama, a također iščitava i značenje koje je imala i ima u životu intelektualca koji je za životni poziv ipak odabrao liječništvo. I njemu su upravo posvećeni posljednji dijelovi knjige, znanstveni radovi vrsnoga kirurga."- istaknula je za kraj recenzentica dr. sc. Vesna Vlašić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI