Europski tjedan kretanja na Požeškoj gori

Učenici OŠ Antuna Kanižlića
(FOTO: OŠ Antuna Kanižlića)

22.09.2016. | 034Portal/OŠ Antuna Kanižlića
Pregleda: 3804

Četvrtu godinu za redom Osnovna škola Antuna Kanižlića se aktivno uključila u obilježavanje Europskog tjedna kretanja.

Svi učenici i učitelji odazvali su se obilježavanju ove manifestacije pa su se jučer rano u školskom dvorištu okupili svi razredni odjeli, odakle su krenuli u pohod po jednoj od 7 staza Požeške gore.




Nastava je tako jučer umjesto u učionici održana na lokalitetima Požeške gore. Planinareći ili šetajući, učenici su razvijali svijest o utjecaju kretanja na zdravlje čovjeka. Pri tome su se i družili te ponovo upoznavali ljepote zavičaja na sedam različitih staza: 1. pravac prema Lazama, 2. Koydlov zdenac, 3. pravac Komušina, 4. Poučni put Sokola, 5. Staza fra Luke Ibrišimovića, 6. sv. Vid – Fratrovica. Na 7. stazu u Viškovce i kukuruzni labirint uputili su se učenici Područne škole Vidovci.






Cilj je ove terenske nastave bio obići atraktivne lokalitete na obroncima Požeške gore te tijekom kretanja nadopuniti nastavne sadržaje praktičnom primjenom stečenih znanja u prirodi, a u skladu s nastavnim sadržajima pojedinih predmeta. Stoga su na samom terenu učitelji održali i terenski sat nastave. Na svim pravcima učenike i učitelje pratili su stručni vodiči požeškog Planinarskog društva Sokolovac te članovi HGSS postaje Požega.



Budući da se današnja djeca malo kreću i slabo poznaju prirodu, ovakav oblik nastave pokazao se idealnim načinom osvještavanja potrebe fizičkog kretanja, ali i upoznavanja prirode i značajnih povijesnih lokacija zavičaja. Osim obrazovnog dijela, učenicima je ovo bila prilika da se druže, bolje upoznaju jedni druge, uživaju u lijepom sunčanom danu i prirodi koja okružuje naš grad Požegu. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI