Dan voćara u Lipiku uz natjecanje u kuhanju pekmeza i pečenje rakije

Dan voćara
(FOTO: Compas)

14.09.2016. | 034Portal/Compas
Pregleda: 2714

U prigodi obilježavanja Dana grada Lipika, u parku kod Jelkinog brijega u nedjelju 25. rujna od 9 do 19 sati održava se treći po redu Dan voćara u Lipiku koji i ove godine uz jaki stručni dio prati i bogat zabavni program.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i mjesto je susreta poduzetnika i svih onih koji dijele poveznicu voćarstva i povrtlarstva, prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja s naglaskom na razmjenu iskustva, pristup informacijama te povezivanju postojećih i potencijalnih proizvođača, poduzetnika.

Uz zabavni program i ugostiteljsku ponudu tijekom dana posjetitelje očekuju atrakcije pečenja rakije, natjecanje u kuhanju pekmeza, lunapark kao i turistički obilasci lokalnih znamenitosti turističkim vlakićem i fijakerom s lipicancima ergele Lipik.


U okviru sajamskih događanja od 11 sati predviđeni su STRUČNI PANELI s temama:


• ISKORAK FRUTARIJE NA TRŽIŠTE POVRĆA - poziv na suradnju lokalnih OPG-a na planski otkup i proizvodnju povrća i voća - Zlatko Matijašević, direktor Frutarija d.o.o.

• PROGRAM RURALNOG RAZVOJA ZA MALE I MLADE POLJOPRIVREDNIKE - Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA d.o.o.

• PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "ETNO KLISA" - ETNO UDRUGA MJEŠTANA KLISE U SURADNJI SA SAVJETODAVNOM SLUŽBOM POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

- POLITIKA I OSNOVE KNJIGOVODSTVA OPG-A - Jasna Kladarić, viša stručna savjetnica (agroekonomika)

- TEHNOLOŠKO TEHNIČKE SMJERNICE UZGOJA - Tomislav Pojer, viši stručni savjetnik (hortikultura)

- EKOLOGIJA I POLJOPRIVREDA, Snježana Pešut Pilon, viša stručna savjetnica (ekološka poljoprivreda)

- PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ETNO UDRUGE MJEŠTANA KLISE - rad, ciljevi, vizija - Klaudija Pintarić, tajnica udruge

 • OSNIVANJE ETIČNE BANKE - razvojna banka u vlasništvu svojih članova - Đuro Ružićić, direktor regije Zadruge za etično financiranje i etične banke

Nakon stručnog izlaganja u zajedničkom druženju izlagača, sudionika i stručnih predstavnika organiziran je obilazak hladnjače s ULO tehnologijom kapaciteta 3.000 tona voća u Poduzetničkoj zoni u Lipiku tvrtke Frutarija, piše lipički portal "Compas"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI