Izložba bez političara: Umjetnost treba biti neovisna

28.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6575

"Umjetnost treba biti neovisna, čista i oslobođena od politike. Zato nisam na otvorenje zvala političare, ovdje su samo moji prijatelji koje sam osobno pozvala bez tituliranja ikoga, samo imenom i prezimenom. Drago mi je da su se odazvali", rekla je požeška slikarica Anita Grbavac-Jakobović prilikom sinoćnjeg otvaranja njene izložbe slika "Oči mora" u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi.

Anita Grbavac-Jakobović crta i izlaže već tridesetak godina pa više ni sama ne zna koja joj je ovo izložba po redu. Izloženo je devet slika rađenih tehnikom ulja na platnu velikog formata, a autorica ih opisuje kao nadrealistični ekspresionizam. Izložbu je otvorio Pavao Bucić, ravnatelj Gimnazije kazavši kako ga veseli kada vidi da kulturne i znanstvene institucije funkcioniraju u ovom gradu. O slikama je rekao kako su ga ugodno iznenadile te je istaknuo autoričine riječi: "Ovo je moja slikarska energija koju vam neću sugerirati sadržajem svoga pogleda nego pogledom samim".

FOTO Pogledajte fotogaleriju s otvaranja izložbe




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI