Obljetnica 145 godina postojanja

Građansko streljačko društvo u Požegi
(FOTO: 034 Portal)

10.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 3839

Prvi počeci streljaštva javljaju se početkom drugepolovice 19. Stoljeća, kada vojnici i oružnici vrše službena gađanja u Jagodnjaku, izletištu Požežana nedaleko od središta grada. U početku se Jagodnjak koristio kao "zabava strijeljanja u nišan" a nakon osnutka streljačkog društva, kao vježbalište za članove kluba. Danas je Građansko streljačko društvo proslavilo 145 godina postojanja te u čast tome uručilo priznanja pojedinim članovima kluba među kojima su Željko Mitrović, Đurđa Šakić, Ivan Čokrlić, Ivan Včelik te Hrvatskom streljačkom savezu i Gradu Požegi kao zahvalu za dugogodišnjupotporu.



"Najstarije društvo smo u kotlini i postojimo od 1861.godine kada su građani Požege otkupili zemljište naJagodnjaku kako bi napravili streljanu. Društvo danas nema aktivnih mnogo članova, ali zato imamo puno djece koji pohađaju školu streljaštva i to nas najviše veseli. Imamo malih problema trenutno u streljani jer nismo zadovoljilieuropske uvjete pa nam je zatvorena streljana malog kalibra te na gađanja malog kalibra moramo ići u streljanu na jezeru Petnja koje je policijsko strelište. Ne znamo točno zašto nismo dobili dozvolu koju smo tražili od Ministarstva i ne znamo kada ćemo riješiti problem sa streljanom. Danas se zbog sveukupne situacije na našem strelištu odvija samo gađanje zračnom puškom i samostrel. Postižemo vrhunske rezultate i vrlo smo zadovoljni i sretni jer nam djeca donose medalje s raznih natjecanja."- izjavio je predsjednik Građanskog streljačkog društvaŽeljko Peternel.





Želja svih u društvu je da društvene prostorije ponovno postanu mjesto okupljanja svih koji su željnikvalitetno provesti slobodno vrijeme, ostvariti svoje sportske ambicije i prije svega, dobro se zabaviti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI