Još ništa od autobusnih stajališta u Završju: Čitatelj: ¨Djeca čekaju autobus na cesti ili u jarku¨.

Autobusno stajalite u Završju, arhivska fotografija
(FOTO: Vjeran Blašković)

10.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 10206

Krenula je nova školska godina, a mještani Završja još uvijek nemaju stajalište s nadstrešnicom za autobus. O navedenoj problematici pisali smo u veljači kada je bilo rečeno da će stajališta vjerojatno biti napravljena u lipnju ove godine.

- Cijena same izgradnje bit će poznata po izradi projektne dokumentacije. "Očekujemo kako će radovi biti izvršeni tijekom lipnja 2016. godine -  napisala nam je tada Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Napisala je da će prilikom izrade plana redovitog održavanja državnih cesta na području Požeško-slavonske županije za 2016. godinu, u program radova biti uvrštena izgradnja autobusnih stajališta u naselju Završje.


Javio nam se zabrinuti čitatelj, mještanin Završja, koji je nezadovoljan jer djeca u Završju ponovo čekaju autobuse za odlazak u školu na cesti ili jarku.




- Ovdje danas opet djeca na cesti na kiši uz velika obećanja da ćemo u lipnju 2015 dobiti autobusna stajališta. Da se ima imalo volje mogli bi bar sa nadležnim ljudima porazgovarati o znakovima, ili signalizaciji koja bi usporila i upozorila vozače da su djeca na cesti, ovo je jadno i tužno kako se vodi briga o djeci. Potrebna je i pješačka staza da to naše dijete ne gazi po bankini uz cestu, a znate koja je frekvencija prometa na ovoj cesti. Pokušajte nešto napraviti i u Završju jer i to je dio općine Brestovac, naselje gdje imate najviše obrta , firmi , prijevoznika i tako dalje - rekao je čitatelj.

Kontaktirali smo načelnika Općine Brestovac Zdravka Mandića koji je rekao da se sastao s ljudima iz Hrvatskih cesta koji su rekli da će radovi počeli sljedeći tjedan, ali da je ta problematika pod njihovom nadležnosti te da posljednju potvrdu trebamo dobiti od Hrvatskih cesta.
 
- Mi ne možemo neposredno utjecati na početak radova jer su pod nadležnosti Hrvatskih cesta.  Oni imaju određene pravilnike i prije nekoliko dana bili smo na toj lokaciji gdje bi napravili autobusno ugibalište.

Poslali smo dva puta upit Hrvatskim cestama, odgovora nije bilo, zvali smo ured za odnose s javnošću u Hrvatskim cestama pet puta i nisu nam se javili. Njihov odgovor na ovu problematiku objavit ćemo kada nam odgovore. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI