Tomislav Panenić: ¨Fondovi EU su na raspolaganju, moramo samo odrediti smjer kojim želimo ići¨

Ružica Vukovac, Tomislav Panenić i Dražen Pekčec
(FOTO: 034Portal)

09.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 4919

Požegu je posjetio ministar gospodarstva, MOST-ov Tomislav Panenić i s građanima se družio u društvu saborske zastupnice također MOST-ove kandidatkinje Ružice Vukovac i jedinog požeškog MOST-ovog kandidata Dražena Pekčeca. Izbori se bliže i Panenić kaže da bi bio zadovoljan s dva saborska mandata predstavnika liste MOST-a za V. izbornu jedinicu.






- Imali smo dva mandata  i kroz njih smo uspjeli doći do pozicije ministra.  Bitno je da ljudi prepoznaju kvalitetne ljude na našoj listi da da oni kasnije mogu obnašati dužnosti. Zadnji dan je kampanje, a izlaze brojne poruke. Primjerice HDSSB se u posljednji trenutak okomio na MOST. Mogu razumjeti da stranke trebaju glasove, ali nije poanta kupiti bodove na nama koji stvarno želimo uvesti promjene u državi - rekao je Tomislav Panenić.



Kaže da bi svim "trećim opcijama" trebao biti cilj napraviti pomak gdje će u odnosu i na HDZ i SDP imati dobru poziciju u kojoj će provoditi daljnje promjene u ovom društvu i da su jedino tako moguće promjene. Ministarstvo gospodarstva je bilo uspješno u povlačenju sredstava iz fondova EU, ali smatra da Hrvatskoj nedostaje smjer u kojem želi ići.



- Sva sredstva (osobno sam sudjelovao u cijelom nizu projekata), dolazila su stihijski, nije bilo strateški određeno što želimo unaprijediti. Kad se to rasprši onda ne dobijemo pravi rezultat. Naš poljoprivredni sektor ima brojne probleme oko mliječnih proizvoda, mesa koji dolaze jeftino. Novim zakonom o zabrani nepoštene trgovačke prakse za poljoprivredne proizvode želimo to spriječiti. Želimo spriječiti da jeftini proizvodi dolaze s tržišta EU, dolaze ispod cijene njihovog koštanja.



To je, kaže, odgovornost trgovine i tu se mora uvesti reda kako bi imale smisla Mjera 4 i Mjera 6 u koje se ulaže u ruralnim krajevima. Ići samo nešto graditi i opremati da to kasnije nema tržište nema smisla.  

- Fondovi EU su na raspolaganju i bit će još neko vrijeme. Moramo odrediti smjer tako da sredstva iz državnog i lokalnog proračuna zajedno s fondovima EU budu stvarno potpora koju naši poljoprivredni proizvođači uistinu trebaju - dodao je Panenić. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI