Gradonačelnik Josip Budimir: ¨Nije bilo lako kroz sve prolaziti, ali danas Grad Kutjevo nije zadužen¨

Josip Budimir
(FOTO: 034Portal)

08.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 12083

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Kutjeva danas je obilježen Dan grada Kutjeva i blagdan Male Gospe. Predsjednica kutjevačkog Gradskog vijeća, Josipa Miličević prva je svojim sugrađanima čestitala Dan grada.



- Vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća Grada Kutjeva svjesni su odgovornosti koju imaju prilikom donošenja odluka. Suradnja svih članova je jako dobra i u interesu građana, bez obzira na političku opredijeljenost. Zahvaljujem svima na pozitivnom radu i toleranciji, ali i korektnoj suradnji s gradonačelnikom i djelatnicima gradske uprave. Politika treba biti pojam za opće dobro i briga za građane koja će dovesti do prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti. Čestitam svim sugrađankama i sugrađanima Dan grada Kutjeva i blagdan Male Gospe - rekla je Josipa Miličević.





Nazočnima se poslije nje obratio i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, čestitao svima Dan grada i istaknuo sve ono što su radili u proteklih godinu dana i što će raditi, ali prije toga se vratio na svoje gradonačelničke početke.



- Kad sam došao na čelo ovog grada, 2014. godine, zatekao sam brojna financijska opterećenja koja su iznosila više od sedam milijuna kuna. To je bio veliki uteg razvoju naše sredine. S velikim ponosom ističem da je taj dug u potpunosti saniran i Grad Kutjevo više nikome nije dužan. Svi oni kojima je Grad Kutjevo bio dužan su nas praktički vukli za rukav i iskreno nije bilo lako kroz sve to prolaziti. Odlučili smo se kreditno zadužiti i vratiti sve obaveze. Mnogi su bili kritični prema tome, ali mi smo ponosni na ono što smo postigli - rekao je Josip Budimir.



Naveo je projekte koji su na području grada Kutjeva riješeni ili započeli u protekloj godini. Tako je završena izgradnja obilaznice Vetovo, radovi na kanalizacijskom sustavu Bektež, a u tijeku su radovi na filterskom postrojenju u Kutjevu i obnova Društvenog doma u Vetovu. Projekti koji će uskoro "ugledati svijetlo dana" su Međugeneracijski park u Kutjevu po uzoru na požešku "mini rekreaciju", asfaltirat će se dvije ulice u Vetovu, rekonstrukcija prometnica u Bektežu, radovi na Groblju sv. Marka u Kutjevu. Spreman je i projekt Turističkog informativnog centra, a radi se na projektu aglomeracije kanalizacijske mreže Kutjeva. U završnoj pripremnoj fazi je i projekt rekonstrukcije glavne ulice u Kutjevu od groblja prema centru i još mnogi drugi.



Nazočnima su se obratili i ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.



Zahvalnice Grada Kutjeva za 2016. godinu dobili su velečasni Tomo Vrbac, OPG Vjenceslav Hruška, velečasni Marijan Đukić, Lovačko društvo "Slavonac" iz Kutjeva, profesorica dr. Mihaela Ribičić Penava, Mirko Cenbauer i Klaudija Mahaček.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI