Ukradeno 480 tisuća eura iz požeške tvrtke

06.09.2016. | 034 Portal/Požega Eu
Pregleda: 19649

Policijska uprava požeško-slavonska jučer nas je u izvješću obavijestila o krađi vrijednoj nekoliko stotina tisuća eura.

Kako danas prenosi Požega Portal -Udruga za informiranje javnosti i totalno neovisan istraživački portal radi se o svoti od 480 tisuće eura bez kojih je ostao požeški gospodarstvenik, vlasnik tvrtke koja se bavi otkupom žitarica i prodajom poljoprivrednih strojeva.

Pljačka se dogodila u razdoblju od 4. do 28. kolovoza 2016. godine putem nepoznate IP adrese. Na taj način nepoznati počinitelj je pristupio korisničkim računima trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je mijenjao sadržaj e-mail pošte, te tako oštetio trgovačko društvo.


Cijela pljačka odigrala se tijekom vikenda kada je teže pratiti tijek transakcija na računima. Za sada nije poznato postoji li sustav osiguranja u ovakvim slučajevima, odnosno hoće li banka preuzeti dio obeštećenja svoga klijenta, a riječ je oko 100 tisuća eura.


Da li je stvarno moguće provesti ovakav oblik računalne pljačke danas kada je tehnologija napredovala ili je nešto drugo u pitanju!?

Pokušat ćemo što prije stupiti u kontakt sa vlasnikom tvrtke kako bismo upotpunili informacije.

Izvor: www.pozega.eu


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI