Problem nije u njima nego u odnosu okoline (foto)

Marko Ferek napisao je knjigu na temelju osobnog iskustva
(FOTO: Mario Nakić)

26.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4460

Prostorija čitaonice u Gradskoj knjižnici bila je pretijesna za sve koji su došli pratiti predavanje Marka Fereka o djeci s poremećajem pažnje popraćenom hiperaktivnošću ili ADHD-om. Ovaj je Zagrepčanin pobudio interes javnosti kada je napisao knjigu "Hiperaktivni sanjari - osobno iskustvo" te je odlučio svoju priču podijeliti s drugima, onima koji sada prolaze probleme s kojima se on susretao, ali i odgajateljima i učiteljima kako bi što lakše mogli prepoznati djecu s tim poremećajem i kako bi im mogli pomoći. Predavanje u Požegi održao je u povodu Tjedna ADHD-a, a okupio se poveći broj požeških odgajatelja, učitelja i profesora.

- Meni je najviše pomoglo kada sam shvatio da glavni problem nije u meni nego u odnosu okoline. Radim što volim, u tome sam se našao i shvatio sam da moj uspjeh u školi zapravo ne znači ništa. Ljudi s ADHD-om jako su usredotočeni na posao kada rade nešto što ih zanima. Međutim, kada trebaju raditi nešto drugo onda to ne mogu nikako svladati. Naš je obrazovni sustav takav da djeca s ADHD-om vrlo teško mogu ostvariti uspjeh u školi, ali to ne znači da neće moći biti vrsni stručnjaci u poslu koji ih zanima. Vrlo je bitno da nastavnici prepoznaju takvu djecu i da se nauče kako im pomoći. Smisao moga putovanja po Hrvatskoj je da podignem razinu svijesti o ovom poremećaju jer on ne pogađa samo najmlađe, već je dosta zastupljen i među starijom populacijom - rekao je Ferek u razgovoru za 034portal.

Prije njegovog predavanja okupljene je plesnom točkom na temu "Pipi Duga Čarapa" zabavila Lucija Budić iz Plesne radionice Ilijane Lončar.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI