Kako napraviti dobar Fiš-paprikaš i šarana na rašljama

Šaran na rašljama u porciji
(FOTO: 034portal)

02.09.2016. | 034portal
Pregleda: 9518

U parku pokraj Orljave i ove je godine organiziran uvijek dobro posjećeni gastro događaj "Fišijada". Na natjecanje u kuhanju fiša prijavilo se 59 natjecatelja iz pet slavonskih županija.

Sve prisutne goste i natjecatelje pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Zaželio je svim natjecateljima puno sreće u kuhanju fiša i neka najbolji pobjedi.






"Prvi put sam na požeškoj fišijadi i došao sam skuhati dobar fiš. Za dobar fiš potrebno je imati puno ljubavi prema kuhanju i samo kuhati. Nema tu neke tajne, svi stave papriku, ribu, luk i kuhaju. Što se tiče ribe, u fiš je najbolje staviti šarana i malo soma", - rekao je Kristijan Katušić, jedan od natjecatelja iz Babine Grede.











"Za dobru ribu na rašljama treba dodati pikantni začin da dobije dobar okus. Riba mora ostajati dan do dva u pacu kako bi povukla sve mirodije. Ima tu jako puno posla od čišćenja ribe i kvalitetnog presjecanja ribe da bude uredna. Bitna je vatra (što manje plemena i dima i što više žara) i rok pečenja. Riba se peče otprilike 45 minuta do sat. Po mišljenju ugostitelja najbolja težina šarana za rašlje je od 1,70 do 1,80 kg", - rekao je Ivan Dujmović iz Vidovaca.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI