PANORA za projekt dobila 1.25 milijuna kuna bespovratnih sredstava

PANORA
(FOTO: 034Portal)

26.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 2649

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije - PANORA, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Središnje agencije za financiranje za projekt "Zajedno do razvoja".

PANORA će za navedeni projekt dobiti 1.48 milijuna kuna od čega je 85 posto bespovratnih sredstava. Dobivena sredstva utrošit će za jačanje i razvoj mreže podrške prijaviteljima i korisnicima EU fondova.

- Ovaj put nam je Ministarstvo regionalnog razvoja uspjelo prebaciti značajnija sredstva. Oni nas uvijek smatraju svojom produženom rukom. Sada možemo kvalitetnije pomagati svim dionicima na području županije koji pripremaju i razvijaju svoje projekte i nakon toga ih provode - rekla je direktorica PANORE, Senka Horvat.





Sredstva su prvenstveno  namijenjena javno pravnim tijelima iz natječaja, školama, vrtićima, zdravstvenim ustanovama, Županiji, gradovima i općinama u pripremi i provedbi projekata.

Tako će PANORA davati savjetodavnu potporu u pogledu pripreme i provedbe projekata, informirati širu javnost o mogućnostima EU projekata, davati potporu u jačanju kapaciteta korisnika i jačati kapacitete regionalnih koordinatora za pružanje podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.

 - Nastojimo doći do sredstava prije svega iz fondova EU kako bi mogli proširiti našu razvojnu agenciju i zaposliti mlade ljude. Od fonda EU priskrbili smo oko 1.5 milijuna kuna za agenciju, a ona se radi prvenstveno za potporu u zapošljavanju. Dio plaća ići će iz fondova što otvara mogućnosti Županiji u teškoj fiskalnoj godini. Proširenjem naše PANORE otvaraju se nove mogućnosti u privlačenju sredstava iz fondova EU za agenciju i druge projekte sa školama i institucijama koje su pod okriljem Županije - rekao je župan Alojz Tomašević.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI