Rekonstrukcija Društvenog doma u Ivandolu i uređenje osnovnih škola

Društveni dom u Ivandolu
(FOTO: 034Portal)

25.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 7726

U tijeku je rekonstrukcija Društvenog doma u Ivandolu, izmjena krovišta i energetska obnova u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu i adaptacija OŠ Dragutina Lermana, područne škole Skenderovci.



Projekt rekonstrukcije Društvenog doma vrijedan je 548 tisuća kuna, od čega je 200 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja.


- Ove godine odlučili smo se na temeljitu rekonstrukciju Društvenog doma u Ivandolu koji ima višestruku funkciju. Jedan dio doma se koristi kao vatrogasno središte za potrebe DVD-a Ivandol. Preostali dio koriste vatrogasci i mještani - rekao je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić.




Projekt energetske obnove OŠ Dragutina Lermana procijenjen je na oko pola milijuna kuna, a sa 60 posto financira se sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30 posto osigurava Ministarstvo graditeljstva,odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj  i 10 posto od strane Požeško slavonske županije.



- Županija s općinama i gradovima pronalazi mogućnost pribavljanja sredstava iz fondova EU i ministarstava, a dijelom financiramo projekte iz vlastitih sredstava.  Želimo podići standard školama na području naše županije. Obnavljamo, uređujemo, pribavljamo da bi standard bio što veći - rekao je župan Alojz Tomašević.

Adaptacija OŠ Dragutina Lermana područne škole u Skenderovcima projekt je vrijedan 200 tisuća kuna. Sva sredstva osigurala je Požeško-slavonska županija.



- U Skenderovcima je u tijeku adaptacija kompletnog unutarnjeg dijela prostora, izmjena svih slojeva poda, pregradnih zidova i sanitarnih čvorova - rekao je projektant i nadzornik radova na sva tri projekta, Domagoj Stojaković.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI