Radna akcija uoči Aurea Festa

Trenkovi panduri
(FOTO: 034 Portal)

23.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 5218

Povijesna postrojba Trenkovi panduri postoji od 1997. godine, a danas broji 17 članova, od čega je 15 aktivnih. Sjedište udruge se zadnjih pet godina nalazi na Sokolovoj 7 u Požegi. Predsjednik udruge, Vladimir Potnar, kaže kako su imali 68 radnih akcija otkad su preuzeli prostor a jučer se odvijala još samo jedna u nizu.



Naime,uređuje se prostor za druženje u kojeg će dovoditi svoje goste iz ostalih povijesnih postrojbi diljem Hrvatske tijekom Aurea Festa. Ništa to ne bi bilo toliko zanimljivo da članovi to ne rade sami. Ne samo da sami obavljaju radove, već sudjeluju u svim troškovima.






–"Samo smo prozor dobili od stolarije Perković, sve ostalo je naše, čak i alat donosimo svoj."- rekao je gospodin Potnar. Uređuju strop, zidove nakon čega ih čeka ličenje.





–"Ima tu još dosta posla, valjalo bi ovaj ulaz zatvoriti jer je ovo najveća prostorija u kući pa da nam bude toplijedok se ovdje družimo tijekom zime."- dodao je Vlado. Ističu svoje sponzore od kojih su Grad Požega, Kutjevo d.d., OpćinaČaglin, Općina Brestovac, Spin Valis, Ministarstvo kulture te HBOR no ovaj projekt sponzoriraju sami i, kako kažu, nije im teško raditi jer u dobrom društvu posao se lako obavlja.



Na kraju vas ovi veseli momci pozivaju da se u što većem broju odazovete na Aurea Fest Povijesnih postrojbi koji će se održati 3. rujna u 19:00 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI