Učenici s teškoćama u razvoju i ove godine dobivaju pomoćnike u nastavi

Marko Šostar i Vedran Neferović
(FOTO: 034 PORTAL)

22.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 3735

Ove godine kao i protekle dvije realiziran je projekt "Petica za dvoje". Projekt obuhvaća tri škole na području Požege u koje će se zaposliti 33 pomoćnika, a to su OŠ Julije Kempfa, OŠ Dobriše Cesarića i OŠ Antuna Kanižlića. Vrijednost projekta iznosi milijun i petsto tisuća kuna od kojih je oko milijun i četristo tisuća bespovratnih sredstava. Grad Požega sudjeluje u financiranju projekta sa iznosom od 120 tisuća kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Projektne aktivnosti obuhvatit će: selekciju osoba za pomoćnike u nastavi učenika s teškoćama i program uvođenja u rad, rad pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama u razvoju u školskim aktivnostima tijekom odgojno-obrazovnog procesa u ustanovama i izvanučioničkim oblicima nastave, aktivnosti povezane s informiranjem i senzibilizaciju javnosti, promidžbu i vidljivost, te upravljanje projektom i administraciju.

"I ove godine uspjeli smo lansirati projekt "Petica za dvoje" gdje smo dobili određena sredstva i zaposlili pomoćnike u nastavi. Djeca sa teškoćama u razvoju dobivati će i dalje tijekom cijele godine pomoć u nastavi. Važno je napomenti da smo prošli tri faze odobravanja od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, to su faze prihvatljivosti učenika, administrativnu provjeru i fazu prihvatljivosti troškova i ocjenu kvalitete. Još samo čekamo zadnju fazu, a to je samofinalno odobravanje projekta. Natječaj je u tijeku i svi zainteresirani se mogu prijaviti. Naš cilj je da se ispoštuju svi rokovi i da pomoćnici rade od prvog dana školske godine", - rekao je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar.






"Ovaj projekt je usmjeren prema djeci koji imaju određene poteškoće u razvoju. Vodit ćemo se time da u projekt budu uključeni što kvalitetniji ljudi. Zadržat će se osobe koje su zadovoljile kriterije. U manjim mjerama doći će do korekcija osoba koje su do sada radile, koje neće više raditi jer se pokazalo da nije bila baš najbolja suradnja sa djecom i osobe se nisu pokazale u potpunosti adekvatne" – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI