¨Za nakit se može iskoristiti gotovo sve što vam padne pod ruku¨

Ivana Kuna Raguž na radionici
(FOTO: 034Portal)

20.08.2016. | 034Portal/Oppidum
Pregleda: 8478

Media Lab Oppidum, Udruga Oppidum i kreativka Ivana Kuna Raguž koja vodi brend "JunkJewellery" organizirali su radionicu izrade nakita od užeta. Voditeljica radionice pripremila je zanimljiv zadatak izrade ogrlica od užeta sa "shibori" resama, svilenim trakicama i ukrasnim koncem.






- Izradom nakita sam se počela baviti 2009. g. kada sam poželjela imati nešto neobičnije komade nakita, a nisu mi bili dostupni. U početku sam se služila glinamolom ili plastičnim masama koje sam kombinirala s akrilnim bojama, a danas koristim prirodne materijale poput pamuka, drveta i kože, no vrlo često ću iskoristiti bilo što mi padne pod ruku. Osim izrade nakita, slikam te redizajniram odjeću, a nije mi strano nešto i sašiti - rekla je je Kuna Raguž.


Radionica je okupila mnoštvo sudionika koji su bili zainteresirani za izradu nakita i ispunili prostor Udruge Oppdum.



U zadnje vrijeme radim ogrlice od užeta i konca i tu sam se našla. To će danas raditi i sudionici jer ta tehnika nije prezahtjevna, no oni raznim elementima mogu obogaćivati svoje ogrlice. Neki vole jednostavnije modele, a neki i bogatije tako da će danas sudionici moći raditi ogrlice kreativno kreativno po svom ukusu - dodala je Ivana Kuna Raguž.





Nastavak je ovo kreativnih radionica koje je Oppidum uveo prošle godine, a kojima nastoji poticati umjetničko stvaranje na različitim platformama i korištenjem različitih medija. Radionica je dio projekata "Media Lab Oppidum 2.0" koji financira Zaklada KulturaNova i "3. AEROfest" koji financira Ministarstvo kulture.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI