Mlada i uspješna imena zaslužuju biti pri samom vrhu liste

Antonija Jozić
(FOTO: Mladen Mirković)

04.08.2016. | 034portal
Pregleda: 11523

Kako se primiču rokovi sve više raste napetost o tome tko će zauzeti koje mjesto na listi za sabor pojedine političke opcije.

Do sada je svoju listu u petoj izbornoj jedinici definirala samo Narodna koalicija u kojoj gotovo da i nema promjena, izuzev Davora Vlaovića iz HSS-a koji je zauzeo drugo mjesto kao koalicijski partner, te zamjene za naprasne smjene, odnosno odustajanja Tihomira Jakovine kojeg je zamjenila Marta Luc-Polanc iz trećeg plana. Izgleda da Brodska organizacija nema predsjednika. Scenarij, mogli bi smo reći, svima poznat i već viđen.

U HDZ-u u petoj izbornoj jedinici su stvari malo drugačije, jer je županijski odbor Požeško-slavonske županije kandidirao devet kandidata na listu koju čini 14 imena a koja obuhvaća još Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju.


Gužva u šesnaestercu


Sve je izglednije vjerovati da pojedinim kandidatima smetaju imena mladih i uspješnih kandidata kao što je Antonija Jozić, pa potpomognuti lokalnim medijima, požega.eu-portalom kao sedmom silom pokušavaju u javnosti stvoriti privid o tome kako ne treba birati Antoniju već treba treba birati starije, po nekima već istrošene kadrove, samo kako mlađa populacija ne bi došla do izražaja i eventualno preuzela saborski mandat te učinila dobru promjenu.

Kad je u pitanju politika i udobna fotelja ne vrijedi ona "na mlađima svijet ostaje" stoga bi valjda bilo poželjno još nekoga i reanimirati kako uspješna mladost ne bi povela ovaj svijet u pozitivnu budućnost, jer najbolje je ništa ne mjenjati dok je samo meni dobro.

Ali sačekat ćemo predaju lista preostalih stranaka koje se u našoj izbornoj jedinici natječu za sabor, i nadamo se da će kod donositelja odluka prevladati razum a ne nekakav umjetno izazvan pritisak sedme sile, te da će prepoznati rad i uspješnost kandidata i prema tome doznačiti mjesto na listi koje zaslužuju. Sve drugo bi bilo jako loše za sve nas.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI