Biskup Škvorčević predviodio misno slavlje u crkvi Sv. Lovre

01.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 3658

Biskup Antun Škvorčević prevodio je svetu misu u požeškoj crkvi sv. Lovre u nedjleju, 31. srpnja 2016.. U pozdravu je istaknuo da ovim slavljem započinje devetodnevna priprava za svetkovinu sv. Lovre, naslovnika ove starodrevne crkve i zaštitnika Požeške biskupije. Pozvao je nazočne da poput sv. Lovre otvore sva životna vrata Kristu da on snagom svoje muke, smrti i uskrsnuća uđe u njihovu prolaznost, nemoć i smrtnost te bude njihova pobjeda.

U homiliji biskup je kazao da određene agencije ispituju javno mnijenje o rejtingu pojedinih političkih stranaka te nam tako šalju određene poruke o našoj budućnosti. Dodao je da postoje daleko zamašitija pitanja o našoj sudbini o kojima ne treba praviti istraživanja jer ih svi teško osjećamo, a to je stanje naše prolaznosti i konačno smrti pred kojom sve što smo materijalno nastojali stjecati gubi svoju vrijednost jer nestaje sa smrću. Kazao je da Propovjednik u današnjem prvom čitanju daje dijagnozu toga stanja nazivajući ga ispraznošću nad ispraznošću, napose kad netko na njemu gradi svoju egzistenciju. Biskup se osvrnuo na Isusovu riječ iz evanđelja kako se treba bogatiti pred Bogom, protumačivši da s onim što posjedujemo ne možemo na drugi svijet nego po onom što smo činili s time. Istaknuo je kako Bog nije velik po nečem što posjeduje, nego po onom što čini, po ljubavi koju je ostvario za nas u Isusu Kristu na križu i tako nas preveo iz smrti u život vječni. Pozvao je vjernike da ovih dana razmatraju život sv. Lovre te na temelju njegova primjera provjere na što su oslonili svoj život, na nastojanje oko što više posjeda, ili na plemenitosti, dobroti, praštanju i ljubavi po kojima se bogatimo za vječnost. Povjerio je sve zagovoru sv. Lovre na putu njegova nasljedovanja.

Na svršetku slavlja biskup je podsjetio na programe koji se odvijaju u Požegi u pripravi za svetkovinu sv. Lovre te je pozvao nazočne da na njima sudjeluju.


izvor: www.pozeska-biskupija.com



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI