Članovi biciklističke udruge Tim guvernal kreću na hodočašće u Poljsku

Tomislav Šedevi
(FOTO: Arhiva)

27.07.2016. | Pleter-portal
Pregleda: 4173

Članovi biciklističke udruge Tim guvernal, Maja Dvoršćak, Dražen Petir i Matej Paulić krenuli su u nedjelju ujutro u Wadowice, rodno mjesto pape Ivana Pavla II u Poljskoj. Tako žele ispuniti želju pokojnog Tomislava Šedevija koji je tragično stradao na putu u Vukovar u studenom prošle godine.

- Udruga će nedvojbeno nastaviti s radom. Osnivača udruge možda više nema, ali svrha je još tu i njoj ćemo se posvetiti, idemo dalje, vozimo dalje, to je ono što bi naš Šedo želio. Ono što mi, preostali članovi želimo i moramo učiniti je promijeniti ime Udruge Tim guvernal u "Biciklistička udruga Tomislav Šedevi". Samo ime će nam kao i Šedo biti potpora i vjetar u leđa. Tomislavova velika želja, o kojoj je često i govorio, bio je put u Wadowice, rodno mjesto sv. Ivana Pavla II. Neiscrpna volja i predanost našeg Tomislava je opstala odražavajući se kroz nas, preostale članove, te je plan na ljeto 2016. poći baš tamo, u čast Bogu, u čast Tomislavu koji možda ne može poći s nama u Poljsku tijelom, znamo da će juriti uz nas i naše bicikle duhom - poručili su prijatelji iz Biciklističke udruge Tomislav Šedevi još u studenom 2015. godine i održali svoje obećanje.

Ovaj put dug 800 kilometara bio je Tomislavov plan za 2016. godinu. Članovi udruge dosad su išli na mnogobrojna hodočašća u Međugorje, Assis, Padovu, Zagreb, San Marino, Vatikan Đakovo te Sarajevo na susret s papom Franjom, a želja im je i dalje obilaziti svetišta i organizirati humanitarne akcije. Put u Poljsku potpomogli su im mnogi donatori, od kojih najviše Grad Pleternica. Osim toga, udruga želi još povećati članstvo i povezati se s drugim sličnim udrugama.

Plan im je otići na svjetski Susret mladih u Krakow koji počinje 25. srpnja, a euharistijsko slavlje mladih, zajedno s papom Franjom će biti 31. srpnja. Ako bude sve po planu, tamo ćemo vidjeti Maju, Dražena i Mateja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI