¨Kalvarija je puna divljih životinja¨

Bernardo Peći
(FOTO: M.B.)

26.07.2016. | M.B./V.T.
Pregleda: 8309

Naš čitatelj Bernardo Peći, koji živi u ulici Kalvarija u Požegi, javio nam se s problemom kojeg dijeli sa svojim susjedima. Naime, već godinama imaju problem s neočišćenim parcelama u svom susjedstvu. Neke su u privatnom vlasništvu, a neke pak u vlasništvu Katoličke i Pravoslavne Crkve. Kako kaže, nema institucije koju nije zvao da dođu očistiti, no svi se ogluše na njegov upit.



"Komunalacčisti jednom godišnje, na Veliki Petak zbog križnog puta i to što pokose, bace preko puta u još veću šikaru gdje ljudi kasnije dođu i bacaju razni otpad. Susjedi su digli ruke od moljenja nadležnih ustanova, ali isto tako prestali su kositi i čistiti parcele oko svoje. Ja svoje kosim uredno i godišnje me košnja košta oko tri ipol tisuće kuna" - priča nam Bernardo.





Prilikom jačih vjetrova stanari navedene ulice imaju problema s uličnom rasvjetom jer su rasvjetni stupovi zarasli unutar krošanja, te ometaju njihovrad.



Najveći problem kojeg stvara ta "prašuma", kako ju gospodin Peći naziva, su divlje životinje koje se svakodnevno slobodno šeću ulicom. Kaže da su tamo prije srne pravile probleme, ali su ih čagljevi otjerali. Osim čagljeva, lisice su također čest gost ulice.



"Susjedine smiju otvoriti balkonska vrata jer im zmije gmižu po balkonu. Djeca se boje prolaziti ulicom jer se kune igraju s mačkama. Jednom susjedu kune su oštetile automobil jer su se popele i hodale po njemu" - kaže gospodin Peći.

"Najžalosnije od svega je to što je ova ulica udaljena 30 metara zračnom linijom od gradske kuće. Kako je moguće da smo mi sami centar grada, u prvoj zoni, i da imamo ovakve probleme" - dodao je za krajBernardo.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI