Olujno nevrijeme pogodilo veći dio Požeštine

Nevrijeme u Kutjevu
(FOTO: Čitateljica)

25.07.2016. | M.B.
Pregleda: 17500

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i obilnim oborinama , kišom sugradicom i ledom, zahvatilo je jučer veći dio Požeštine (općine Brestovac, Velika, Kutjevo, Čaglin te prigradska naselja Požege).

Obilne oborineprouzrokovale su plavljenja dvorišta, podrumskih prostorija obiteljskih kuća, a nabujali vodotoci izlijevali su se preko slijedećih prometnica: ŽC 4117 Kutjevo-Bektež, ŽC 4101 Kutjevo-Vetovo, LC 41048 Zdenkovac- Čaglin- postavljeni znakovi upozorenja, LC 41003 Antunovac-Gaj - bila je zatvorena u vremenu od 21,00-21,55 sati, LC 41049 Jaguplije-Stara Lipa- zatvorena za sav promet od 22,15 sati, DC 51 kod naselja Bjeliševac. Na DC 53 prije i poslije naselja Sovski Dol pojavila su se klizišta zemlje koja je zauzela jedan dio kolnika te se promet otežano odvija. Na Državnim cestama su djelatnici PZ Ceste SlavonskiBrod postavili znakove koji upozoravaju na opasnosti, na njima promet nije bio zatvaran.

U naselju Skenderovci jak vjetar je odnio krov sa obiteljske kuće. UNovom Selu grom je udario u obiteljsku kuću, srušio dimnjak i oštetio elektroinstalacije. Ukupno je bilo 20-ak tehničkih intervencija vatrogasaca: ispumpavali su vodu iz podruma obiteljskih kuća, dvorišta, spašavali stoku,prali i čistili prometnice, gasili požare u mnogim naseljima.


Nevrijeme je prouzročilo i više kvarova na elektroenergetskim objektima u prigradskimnaseljima i dijelu grada Požege. Pojedina područja su duže vrijeme ostala bez opskrbe električnom energijom. Većih kvarova bilo je na području općine Čaglin. Bez opskrbe električnom energijom ostala su naselja sjevernog dijela općine Čaglin, te naselja Zarilac, Knežci, Ciglenik i dio naselja Grabarje na području grada Pleternica i grada Kutjevo. Ekipe HEP-a su na terenu traže i otklanjajukvarove, a radovi će biti nastavljeni tijekom jutra.





















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI