Uređuju se područne škole u Kuzmici i Sesvetama

Škola u Kuzmici
(FOTO: V.T.)

21.07.2016. | V.T./M.B:
Pregleda: 4370

Župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić danas su sa suradnicima bili u obilasku osnovnih škola u Kuzmici i Sesvetama. Škole se obnavljaju putem pilot projekta "Energetske obnove zgrada", jednim dijelom iz sredstava fondova Europske Unije i drugim dijelom iz proračuna Županije Požeško - slavonske.

- Županija u suradnji s gradovima, općinama i ravnateljima škola nastavlja na projektu podizanja standarda učenika ali i zaposlenih u školama. Na Područnoj školi u Kuzmici koja je u sastavu Osnovne škole Pleternica, obavljaju se radovi koji su pri kraju i biti će gotovi za otprilike mjesec dana. Za učenike koji će krenuti u novu školsku godinu uvjeti će biti sasvim novi - rekao je župan Tomašević

Vrijednost investicija za škole u Kuzmici i Pleternici je oko milijun i pol kuna. Tomašević je izjavio da je Požeško-slavonskoj županiji cilj da sve škole s područja naše županije budu u funkciji boljeg životnog standarda za naše učenike i nastavnike.


- Slijedi nam otvaranje i novih natječaja za Đački dom i Osnovnu školu u Brestovcu pod istim uvjetima. Briga za objekte i životni prostor je i dalje jedna od važnih karika razvoja i rada županije - dodao je Tomašević.



- Pleternička škola je jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj i ima 12 područnih odjeljenja. Uspjeli smo kroz sve ove godine prije, od 2009. pa na ovamo obnoviti područne škole na našem području. 2010. godine šest područnih škola za koje je izdvojeno oko 2,6 milijuna kuna. Prošle godine, zajedno sa županijom Požeško slavonskom, ove dvije škole u Kuzmici i  Sesvetama u koje je uloženo oko 1,5 milijuna kuna - rekla je  gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.



Kaže da je na pleterničkom području ostalo još svega dvije škole za obnoviti,a to su PŠ Zarilac i PŠ Požeška Koprivnica za koje bi se trebalo odvojiti 1,2 milijuna kuna.  

- Za njih imamo spremnu dokumentaciju i čekamo natječaje fondova na koje bi se mogli kandidirati. Županija ta sredstva iz svoga proračuna ne može osigurati.  Velike su potrebe vezane za osnovnoškolsko obrazovanje pa onda zajednički tražimo načine preko Europskih fondova. Isto tako,  županija  od fonda može dobiti sufinianciranje u visini od 80% pa je u svakom slučaju i županiji lakše osigurati tih 20% sredstava. U našoj županiji u protekloj godini, a i ovoj uložena su značajna sredstva u osnovno i srednjoškolsko obrazovanje - dodala je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI