16.07.2016.
M.B.
Pregleda: 4296
Cupcakes s jagodama
(FOTO: M.B.)
Iskoristite ovu kišnu subotu za pripremu brzog i vrlo jednostavnog deserta kojeg će vaši klinci obožavati, a i oni malo stariji :).
SUHI SASTOJCI:
-250 grama mekog brašna
-170 grama šećera
-1/2 žličice sode bikarbone
-1 žličica praška za pecivo
-prstohvat soli
-200 grama bijele čokolade
MOKRI SASTOJCI:
-2 jaja
-100 ml mlijeka
-110 grama maslaca (otopljenog)
-1 žličica ekstrakta od vanilije
-150-200 grama voća po izboru (najfinije su jagode)
-0,5 l vrhnja za šlag
BISKVIT:
1. Pećnicu zagrijati na 190 stupnjeva, a kalup za muffine obložiti košaricama.
2. Suhe sastojke pomiješati u zdjeli s pjenjačom, a mokre umutiti zajedno u drugoj zdjeli. Voće oprati, očistiti od peteljki ili koštica i nasjeckajte na stine kockice.
3. Pomiješati suhe i mokre sastojke, zatim dodati voće, miješati tek toliko da se poveže.
4. Pomoću obične žlice napuniti košarice za muffine do ¾ visine.
5. Peći oko 20 minuta i ohladiti.
KREMA (ganache):
Vrhnje za šlag (oko 2 dcl) zagrijati gotovo do vrenja pa preliti preko natrgane bijele čokolade. Dobro promiješati dok se sva čokolada ne otopi. Ohladiti dok se krema ne stisne pa ju izmiksati mikserom da biste dobili pjenastiju strukturu. Kremom ukrasiti cupcakese. Posuti ukrasnim mrvicama, čokoladom ili voćem po želji.