Župan Alojz Tomašević proglasio stanje elementarne nepogode

Župan sa načelnicima i gradonačelnicima
(FOTO: V.T.)

15.07.2016. | V.T.
Pregleda: 4098

Župan Alojz Tomašević proglasio je danas stanje elementarne nepogode za gradove Požegu, Pleternicu i Kutjevo, te općine Jakšić i Kaptol nastale 13. srpnja 2016. godine.

Na temelju zahtjeva gradonačelnika i načelnika sukladno zakonu, nakon proglašenja formiraju se komisije koje izlaze na teren i pokušat će se u što kraćem vremenu na temelju procjena utvrditi stvarne štete.

Župan Alojz Tomašević rekao je da su olujnim nevremenom praćeno kišom, tučom, ledom i jakim vjetrom uništavane kuće, ceste i objekti na područjima gradova Požege, Pleternice i Kutjeva i općina Jakšić i Kaptol.


"Štete su milijunske ili više milijunske jer je zahvaćeno preko 400 stambenih objekata (kuća), preko 180 gospodarskih objekata i oko 15 tisuća hektara zemljišta. Ovo je treća elementarna nepogoda u našoj županiji. Isto tako želim istaknuti da smo ove godine u petom mjesecu imali elementarnu nepogodu koju smo također proglasili. Štete tada bile su 29 milijuna kuna."- rekao je župan.


Istaknuo je da su obećanja ministra poljoprivrede velika i da će učiniti sve kako bi ministarstvo pomoglo nastradalim područjima naše županije.

U narednih sedam dana moguće je prijaviti štetu u jedinicama lokalne samouprave nakon čega će komisija izaći na teren u procjenu nastale štete.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI