Kako proći u polufinale bez pobjede u regularnom djelu - Zvati se Portugal

Cristiano Ronaldo
(FOTO: fifa.wikia.com)

02.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3090

Svjedočili smo jučerašnjoj iznenađujućoj pobjedi Walesa nad favoriziranom Belgijom koji se u polufinalu sastaje s reprezentacijom Portugala. Reprezentacija je to koja je prošla u polufinale, na neki način bez ispaljenog metka.

Prisjetimo se! Portugal je prošao skupinu s tri neriješena ishoda u kojima su se poprilično patili. svi se s tugom sjećamo mučne utakmice s puno trke Hrvatske i Portugala koja je završila 0:0 u regularnom djelu i naravno sjećamo se pogotka u 114. minuti gdje su nas izbacili s prvim udarcem o okvir gola.

Na red je došla Poljska s kojom su u regularnom dijelu također odigrali neriješeno (1:1, ajde bar su zabili gol u regularnom dijelu) te ih izbacili s boljim izvođenjem jedanaesteraca. Sada imaju dosta izgledan prolaz u finale u utakmici s Walesom za koju je poprilično moguće da će u produžetke.


Ako na taj način prođu Wales, prva su reprezentacija u povijesti prvenstva koja će imati priliku osvojiti naslov bez ostvarene pobjede u regularnom dijelu.


Situacija je takva nažalost da u nogometu ne prolaze ekipe koje ostavljaju bolji umjetnički i tehnički dojam, nego ekipe koje imaju više živaca i sreće. Ronaldo se nije vidjeo u posljednje dvije utakmice, ali on je napravio svoje. Odvlačio je po dva igrača i ostavio više mjesta za mladog Sancheza i Nanija.

Ostaje žal Hrvata za utakmicom s ovom tehnički ne previše potkovanom ekipom, jer vjerujemo da bi Hrvatska prošla u finale imajući na umu da smo bolja momčad od Poljske i Walesa, a bili smo bolji i od Portugala. Element sreće nas nije ovaj put pogodio.

Ostaje nam samo razmišljati što bi bilo kad bi bilo, ali to nema smisla. Možemo mrziti Portugal ili navijati za njih, ali pokazali su da ovakav po nekima "anti-nogomet" još uvijek daje rezultate.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI