Raspored programa - Ljeto u knjižnici 2016

Ljeto u knjižnici 2016.
(FOTO: Mladen Mirković)

29.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 2980

"Ljeto u knjižnici 2016." je tradicionalni program koji u pravilu traje čitav srpanj i kolovoz. Ove godine od 2.srpnja do 5.rujna sastavljen je od niza programa i manifestacija za sve dobne skupine s posebnim naglaskom na djecu svake godine pa tako i ove.

2. srpnja kreće se s tradicionalnom aktivnošću u knjižnici koja se zove "Knjižnica bez zidova", a održati će se u pješačkoj zoni u Lermanovoj ulici od 9 do 13 sati. Nudit ćemo kompletnu knjižničnu uslugu. Iznesti ćemo preporučenu literaturu za čitanje i priredili smo aktivosti za djecu, mlade i odrasle.

Za djecu smo pripremili dvije aktivnosti prva je likovno kreativna aktivnost koja se zove "Leteći zmajevi", a druga će biti bazirana na okosnicu Shakespearevog djela, metoda je prepričavanja i zove se "Čitav svijet je pozornica".
Za mlade smo prvi puta ove godine pripremili aktivnost, a radi se o kvizu s nazivom "Kviz za mlade KZM" gdje će se ispitivati njihova znanja iz opće kulture s naglaskom na film i glazbu.
Za odrasle je pripremita aktivnost "Čitam" gdje se radi o javnom čitanju recenzija preporučenih knjiga s područja beletristike


Ovoga ljeta od 4. do 29. srpnja po prvi puta nastupamo s idejom "Otvorene knjižnice" tako da ćemo čitav srpanj u pješačkoj zoni u Cehovskoj ulici imati jednu malu knjižnicu na otvorenom i to svakim radnim danom od 9 do 13 sati gdje će građani moći posuditi ponuđene knjige. I u tomu vremenu također će građani moći donirati novac za knjižnične potrebe za sljedeću godinu. - govori nam Aleksandra Pavlović ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega





Svake nam se godine dogodi da nam korisnici traže više knjiga tijekom godišnjih odmora za čitanje nego što mi imamo u našim pravilima pa smo se tako odlučili za akciju "Čitam na kvadrat", a ona traje tijekom cijeloga ljeta odnosno tijekom perioda ljeta u knjižnici, a to znači da ukidamo ograničenja na broj posuđenih knjiga.

Ove godine je i glazbeni odjel pripremio program kojemu je naglasak uglavnom na filmu tako da svaki utorak i četvrtak imamo i projekcije s tim da će utorkom biti komedije, a četvrtkom horori s početom u 17 sati. Popis filmova će biti dostupan na facebooku stranici knjižnice i web stranici knjižnice.

Za djecu će se četvrtkom održavati redovita aktivnost "Pričaonica" s početkom u 17 sati. 19 srpnja je likovna radionica "Oslikavanje", a 23 kolovoza interaktivna radionica "Paukova mreža".

Svi građani su pozvani da dođu i pridruže nam se u svim ovim aktivnostima i akcijama, a sve pod parolom "UČINITE nešto za SEBE ovog ljeta... ČITAJTE!". - poručila je Aleksandra


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI