Štete izazvane nevremenom: Potopljene kuće, prometnice i srušeno drveće

Poplava u Sulkovcima
(FOTO: Čitatelj)

28.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10975

Jučerašnje grmljavinsko nevrijeme poharalo je mnoga naselja Požeško-slavonske županije. Čitatelji su nam slali fotografije s kratkim izvještajima.



- Grmljavinsko nevrijeme poharalo je i Sulkovce, a voda je ušla i u jednu obiteljsku kuću. Šteta je golema, a vatrogasci DVD-a Sulkovci su intervenirali u pomoći da voda i dalje ne ulazi u kuću. Ovakvog nevremena nije bilo u zadnjih 50 godina. Voda je kroz dvoriste tekla u visini 20 centimetara te je razvalila vrata kuće. Sva voda je ulazila na gornji kat te je sve odlazilo u donju prostoriju kuće - javio nam je čitatelj iz Sulkovaca te priložio fotografije.








Dobili smo slike nevremena iz Zagrađa i naselja Poloje i još slika iz Sulkovaca.





- I u Drenovcu je bilo vode. Svake godine ista stvar. Ne može se napraviti jedan kanal preko ceste da nam voda iz brda ne dolazi u dvorište, ali bitno da dolaze rate za slivne vode - pita se čitateljica iz Brodskog Drenovca.





U okolici Pleternice, u selu Knežci, došlo je do urušavanja stabala, među ostalim i do poplave koja je bila odlučujuća za slavonske usjeve. 



- Olujno nevrijeme praćeno naletom leda urušilo je staro stablo hrasta na mostu, a urušene su i mnoge sadnice šljiva te drveća ispred nekih kuća. Srećom, nitko od lokalnih mještana nije stradao iako se kombi NN registracija zatekao neposredno pred urušenim stablom.Štetu koja je nanesena selu, a i nekim drugima u okolici Pleternice, saniraju DVD Pleternice uz pomoć lokalnog stanovništva, a čeka se i pomoć radnika Hrvatskih šuma - javili su nam članovi DVD Pleternica.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI