¨Prihvatili smo poziv usavršavanja vojnih sposobnosti istinski iz duše¨

Antonio Matošević
(FOTO: Tomislav Milanović)

25.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7993

"Dragovoljno vojno osposobljavanje mi je izrazita želja od malih nogu jer sam odrastao uz vojno lice. Mi kao ročnici baštinimo tradiciju Hrvatske pobjedničke vojske. Posebnost u nama je ta što iako nismo bili prisiljeni usavršavati vojna znanja i vještine prihvatili smo taj poziv istinski iz duše", rekao je ročnik Antonio Matošević iz Zagreba koji je danas u požeškoj vojarni svečano prisegao vjernost domovini.



U 17. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju prihvaćeno je 50 ročnica i 448 ročnika. Sada im predstoji tjedan dana prilagodbe, što je i prva faza obuke od 40 dana.





- Spremna sam za obuku i psihički i fizički, jesmo li vojnici ili ne? Moramo biti spremni na sve, grupa smo, podrška smo jedni drugima i sve zadaće izvršavamo bez problema. Po struci sam meteorolog i raditi u mom zanimanju u vojsci je jedan veliki izazov, a ja uvijek prihvaćam izazove – rekla nam je Amalija Božiček iz Bedekovčine.



Ročnicima je čestitao zamjenik ministra obrane Zoran Piličić.

- Danas ste ovim osobitim činom postali pripadnici pobjedničkih oružanih snaga Hrvatske. Svoje prve vojničke korake započinjete u godini kada naše oružane snage obilježavaju 25. obljetnicu. Ulazite u stroj naše vojske koja je u svojoj povijesti ispunila sve svoje domovinske zadaće. Budite ponosni na svoj izbor – rekao je Piličić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI