Izložba slika i čitanje poezije u Gradskom muzeju Požega

Matko Peić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.06.2016. | Pleter-portal
Pregleda: 1670

Od večeras u 19 sati pa sve do 2. srpnja, Gradski muzej Požega bit će domaćin izložbe slika koju postavljaju članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara "Matko Peić". Osim dvadesetak slikara koji će zainteresiranima predstaviti svoja nova i malo manje nova djela, atmosferu će još ugodnijom učiniti i članovi udruge kojima je glavno područje interesa pisanje poezije i proze.

Tako će se uz stalnu izložbu slika sljedećih dvanaest dana svaku večer događati i nastupi književnog dijela udruge koji će posjetiteljima predstavljati svoje prozne i lirske uratke, svaki put s početkom u 20 sati, a završetkom kad im se muze umore.

Voditelj programa je Mato Mikić, donedavni predsjednik udruge, a redoslijed nastupa pjesnika – kako bi se njihovi prijatelji, znanci i obožavatelji mogli organizirati za dolazak, je sljedeći:

U srijedu, 22. lipnja nastupaju Željka Rezo i Ana Neferović. Četvrtak 23. lipnja svoje će radove čitati Irena Ivetić i Sandra Halt Ćuže, u petak 24. lipnja s nama su Irena Kalan i Damir Mihaljević, a u subotu 25. lipnja Danica Rončević i Mira Šulc.

Potom, u ponedjeljak 27. lipnja nastupaju Antonija Tušek i Marija Lešković, a u utorak 28. lipnja nas uz nastup Marije Iličić očekuje i zabavan igrokaz "Naše male družine". U srijedu 29. lipnja svojim radovima će nas počastiti Ana Pirović, jedna od začetnica udruge "Matko Peić", te Senka Rendulić. Za njima u četvrtak, 30. lipnja svoja djela čitaju Kata Tutić i Dragutin Kepić, a prvog dana mjeseca srpnja nastupit će Mato Mikić uz gosta, ravnatelja Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica, Franju Novaka. I na kraju, 2. srpnja, u subotu, izložbu će svojim literarnim djelima zatvoriti Ivan Abibović i društvo "Požeška dolina" koje će izvesti igrokaz "Jamac".

Čitav događaj će nastupima i prisutnošću uveličati gosti, prijatelji i sponzori udruge "Matko Peić" – Marinko Markota, Vlado Štibrić, vinski kardinal Vlado Bauer, Nenad Vlašić te Tona Marinić.

Udruga "Matko Peić" stoga poziva prijatelje slikarstva, književnosti i kulture uopće, da dođu na druženje u Gradski muzej i svojom prisutnošću doprinesu bogatstvu izričaja kojim će ih obasuti šaroliko članstvo udruge, te njihovi gosti i prijatelji.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI