Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom: ¨Korisnici su postali konkurentniji na tržištu rada¨

Završna konferencija "Multifunkcionalnog centra
(FOTO: Tomislav Milanović)

16.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5227

"Uz podignutu razinu samopouzdanja osoba s invaliditetom, poboljšane su njihove  komunikacijske vještine i osposobljeni su za izradu raznih proizvoda. Korisnici su kroz projekt zaista postali konkurentniji na otvorenom tržištu rada", rekla je članica projektnog tima "Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom", Snježana Marić, na današnjoj završnoj konferenciji.



Kroz projekt koji traje od travnja prošle godine, a završava početkom srpnja tri osobe s invaliditetom zaposlile su se posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme. U centru smještenom u prostorima Udruge "MI" zaposlene su tri osobe, koje su kroz proteklo vrijeme educirale ciljnu skupinu od 30 osoba s invaliditetom, pružile fizikalnu i radnu terapiju i podršku.


Nositelj projekta je Grad Požega, sufinanciran je sredstvima EU, a njegova vrijednost je 153.9 tisuća eura. Partneri na projektu su Udruga "MI", Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije.


- Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom.  Zaposleno je sedam najuspješnijih korisnika, opremljeni su uredi, nabavljena medicinska oprema i strojevi na kojima su korisnici izrađivali suvenire i financirali se prodajom svojih proizvoda tijekom pet mjeseci. Zahvaljujemo svim institucijama i lokalnim tvrtkama koje su sudjelovale u projektu – rekla je voditeljica projekta Mirjana Gunčević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI