Vršeni dogovori o mnogim projektima i problemima

Gradonačelnici i načelnici kod župana
(FOTO: Ivan Vlahović)

15.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 3947

U Županijskoj vijećnici održana je koordinacijagradonačelnika i načelnika gradova i općina naše županije sa županom Alojzom Tomaševićem, u obraćanju medijima župan je između ostalog rekao:

- Pripremamo županiju za veliki broj natječaja. Svi našigradovi i općine već sada dobivaju pohvale ministarstava o ažurnosti i spremnosti kod prijave projekata i privlačenja sredstava. Razgovori su bili usmjeru gdje se nalazimo i koji su nam planovi. Kao župan sam zadovoljan jer se promišlja na dobrobit gospodarstva i stanovnika.

- Naši gradovi i općine koji su do prije godinu, dvije ili tri bili u financijskim dubiozama, više gotovo da i nemaju niti jedne kune duga. Grad Kutjevo, mladi gradonačelnik, koje je bilo dužno sedam, osam milijuna kuna, danas nema dugovanja i sve se obveze izvršavaju na vrijeme, isto tako i Čaglin.


- Ponosan sam što smo po prvi puta u povijesti ove županije dobili bezuvjetno mišljenje Državne revizije, što znači da je bilo upravljanje dobrog gospodara. To je jako bitno jer sutra sa čistim financijama možemo aplicirati projekte na fondove i eventualno zaduženje za nekakav projekt kojega treba županija sufinancirati. Preko fonda za zaštitu okoliša i ministarstva ide 10 projekata u realizaciju od 90 koje smo prijavili.


- U vatrogastvu analiziramo stanje što je dobro a što nije, vodimo računa o stanju financija i opreme. Možda ćemo predložiti drugačiji model upravljanja.

- Želimo doraditi i finalizirati kalendar događanja, pogotovo kada su velike manifestacije u pitanju jer najteže je kada se preklapaju manifestacijeu gradovima i općinama a svake godine je sve bogatiji program. Bilježi se rast dolazaka i noćenja za 8%.

- Uspjeli smo unaprijediti gospodarstvo tako da naša županija nije zadnja, ona nije toliko loša.

- Natječaj za ravnatelja bolnice je raspisan i siguran sam da ćemo odabrati najboljeg. Kad je u pitanju Pakračka bolnica tu ćemo do kraja godine donijeti odluku kako dalje, hoće li biti neovisna ili nešto drugo.

- Razgovarali smo i o izlascima na autocestu i akumulaciji Kamenska, odmaralištu Zvečevo koje želimo staviti u funkciju.

- Bazene u velikoj ili radiš ili odustaješ. Pokušat ćemo se dogovoriti sa privatnim investitorom kako to staviti u funkciju ako ništa drugo općina Velika u suradnji sa ostalim općinama, bit će vlasnici i idemo graditi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI