1. NK Slavonija kup okupiti će 250 mladih igrača i priuštiti Požežanima pravi nogometni spektakl

Plakat 1.NK Slavonija kupa
(FOTO: Mladen Mirković)

04.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3782

Požega će 11.lipnja.2016 ugostiti 250 mladih igrača na 1.NK Slavonija kupu. Osim NK Slavonije i NK Požege kao domaćina na turnir dolaze prvoligaške ekipe Hrvatske iz NK Rijeke, NK Osijeka, NK Cibalije i NK Slaven Belupa.

Prije dvije godine organizirali smo školu nogometa na način koji već nakon dvije godine daje dobre rezultate i odlučili smo uz ovo što program nudi i ova liga u kojoj naše momčadi sudjeluju, još malo pojačati turnirima. Turnirima koji svojom kvalitetom su jači nego rang u kojoj djeca nastupaju.

-Tako će na ovom turniru nastupiti prvoligaške ekipe Rijeke, Osijeka, Slaven Belupa i Cibalije. Dakle škole nogometa koje su priznate u regijama po cijeloj Hrvatskoj. Tako samim ovim turnirima vraćamo školu nogometa i Grad Požegu bliže vrhu nogometa. Jer imamo tradiciju, dobre rezultate u prošlosti i ovo su samo neki segmenti koje smo mi još prije godinu i pol dana zamislili. - rekao je predsjednik NK Slavonije Krunoslav Prpić





Mi smo na početku jesenskog dijela planirali jedan jaki turnir kojim bi omogućili našim igračima da se suoče i odigraju utakmice s najboljim igračima u državi iz najjačih klubova. Uspjeli smo to organizirati i priuštiti im 11.lipnja 2016.

U tome periodu ovdje bi trebalo biti 250 mladih igrača iz naših dugogodišnjih prvoligaških nogometnih centara. Tako da će se na stadionu NK Slavonije i NK Požege održati pravi nogometni spektakl koji još nikada nije bio u Požegi.- rekao je voditelj škole nogometa Grada Požege Mario Raguž



Turnir kreće u 10 sati i traje do 20 sati, a svečano otvorenje turnira održat će se u 13:30 na stadionu Slavonije. Poslije toga igrači će imati malo vremena za upoznavanje i zbližavanje.

Igrači će igrati veliki nogomet 11 na 11 igrača plus sedam zamjena. Poluvrijeme će trajati 20 minuta, a odmor pet minuta.

Na terenu NK Požege, Sportskom-rekreacijskom centru igrat će skupina kadeta U-16 kojih ima šest ekipa, a na terenu NK Slavonije igrat će stariji pioniri U-14. I za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

Nogometni klub Rijeka doći će dan prije tako da ćemo ih provesti gradom i pokazati spomen obilježja grada i sam grad.

Sama Rijeka je treći klub u hrvatskoj u mlađim kategorijama, odmah iza Dinama i Hajduka i u svome pogonu dovodi četiri reprezentativca Hrvatske u U-15 godištu. Isto tako nogometni klub Osijek dovodi dva reprezentativca Hrvatske. Sve su ovo ulazna godišta koja će nagodinu nastupiti u 1.HNL tako da će im Požega biti prvi test prije ulaska u najjaču ligu Hrvatske. - poručio je Mario Raguž





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI