Požeški ronioci čistili more kod Dubrovnika: Izvukli smo čak i jedan prometni znak

Požeški ronioci u Dubrovniku
(FOTO: Ronilački klub Požega)

30.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6309

Požeški ronioci sudjelovali su prošlog vikenda, u organizaciji Ronilačkog kluba Župa Dubrovačka, u eko akciji čišćenja podmorja. Povod je bio Dan Općine i 24. obljetnica oslobođenja Župe dubrovačke u Dubrovniku.







U ovoj, 16. po redu akciji čišćenja, sudjelovalo je oko 40 ronioca, a požeški ronioci su gosti u Dubrovniku bili drugu godinu. Nakon ove akcije je uspostavljena suradnja i s klubom Župa Dubrovačka.







- Bili smo jedini predstavnici iz Slavonije, a u akciji su sudjelovali još i ronioci iz Cavtata, Neuma i Mostara. Čistilo se podmorje ispred Mlina i Srebrenog. Na zadovoljstvo organizatora ove godine podmorje nije bilo jako zagađeno. Izvukli smo nekoliko vreća boca, dvije stolice, nešto krupnijeg otpada i čak jedan prometni znak. Akcija je po običaju završila uz roštilj i zajedničku fotografiju na Plivalištu Gusara. U Dubrovniku smo boravili četiri dana, a osim eko akcije odradili smo stažno ronjenje, stress&rescue tečaj prve pomoći. Jedan je član položio tečaj za voditelja ronjenja. Odradili smo i pokaznu vježbu akcije traganja i spašavanja u moru, simulaciju automobilske nesreće sa smrtnim posljedicama s tamošnjim Centrom 112, vatrogascima i ostalim službama - doznajemo od Zdenka Oroza člana Ronilačkog kluba Požega.

Dio članova kluba idućeg vikenda putuju za Obrovac gdje će sudjelovati u eko akciji "Gdje Zrmanja ljubi more 2016", a nakon toga u lipnju ih očekuje i eko akcija u Trogiru.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI