Kutjevačke graševine pozlatile na prestižnom ocjenjivanju vina Concours Mondial de Bruxelles

Nagrađena vina
(FOTO: Ilustracija)

17.05.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4243

Kutjevo d.d. na ovogodišnjem prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Concours Mondial de Bruxelles nagrađeno je zlatnim medaljama za Kutjevo Vrhunsku Graševinu 2015. i Kutjevo Graševinu De Gotho 2015., dok je Ledena Graševina 2012. osvojila srebrnu medalju.

Concours Mondial de Bruxelles jedno je od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina. Ovogodišnje ocjenjivanje, 23. po redu, održano je u bugarskom Plovdivu. Od pristiglih više od 9.000 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta, žiri u sastavu više od 300 vinskih eksperata, enologa i specijaliziranih novinara iz cijelog svijeta.

- Prošla 2015. godina nadmašila je sva očekivanja. Sunčano i toplo vrijeme pridonijelo je proizvodnji grožđa visoke kakvoće. Zadovoljili smo najviše vinske standarde i ova priznanja za naš klasik Vrhunsku Graševinu 2015. te premium Graševinu De Gotho 2015. su najbolja nagrada za sav uloženi trud - komentirao je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d.d.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI