Borbena Marta: ¨Ako nastavim ovako trenirati, sljedeće ću godine osvojiti zlato¨

Marta Pamuklić s trenerom
(FOTO: Judokan Požega)

17.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3457

U iznimno jakoj konkurenciji, požeška 12-godišnja džudašica Marta Pamuklić iz Judo kluba Judokan osvojila je treće mjesto na državnom prvenstvu u džudu održanom prošli vikend u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" u Podsusedu. Na turniru je sudjelovalo 394 natjecatelja iz 46 klubova.

- Treniram pet godina, zadovoljna sam uspjehom, ali moglo je biti i bolje. Borbu za finale i treće mjesto odradila sam s istegnutu tetivom i velikim bolovima u ramenu. Prve dvije borbe sam dobila bez problema, u polufinalnoj borbi protivnica je bila jako snažna. U posljednjoj sam borbi dala sam zadnje atome snage i vratila sam se kući s medaljom koja mi puno znači – podijelila je s nama dojmove s natjecanja Marta.








Kaže kako džudo nije samo trening nego i način života. Za treniranje ju je motivirao otac Tomislav koji je također trenirao džudo.

- Atmosfera u klubu Judokan je odlična, a trening može biti koristan u životnim situacijama kada se moramo fizički obraniti. Ja još nisam imala takvu situaciju, ali dečki u školi ne usude me se provocirati. Ako nastavim ovako trenirati i ako se budem još više trudila, mislim da ću osvojiti zlato sljedeće godine - dodaje.

Kaže da će ako održi volju i disciplinu za naporne treninge, zasigurno završiti na europskoj ljestvici, a o Olimpijadi je još rano govoriti jer tek joj je 12 godina.
- Hvala treneru koji me ispravljao i sve ove godine govorio i upućivao na to što ne radim dobro kao i curama s kojima treniram. Međusobno smo si dosta pomagali i to tako treba funkcionirati – rekla je za kraj Marta.

Dok se Marta borila u Podsusedu, najmlađi požeški džudaši borili su se u Beogradu na međunarodnom turniru na kojem je sudjelovalo 800 džudaša iz 12 zemalja. Niko Radić osvojio je treće mjesto u svojoj kategoriji, a zlatnom medaljom se okitila Angelica Lega. Šimun Begović, Edi Bojčić i Klaudio Pipinić osvojili su peta mjesta.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI