Odlaze svi pa i sportaši: Mihaljevčani ostaju bez jedinog seniorskog golmana

Dražen Franjić
(FOTO: Mladen Mirković)

12.05.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 5250

Nedavno smo pisali o "bijeloj kugi" koja je zahvatila Slavoniju i odražava se u svim sferama života pa tako i u sportu, posebice nogometu koji je uvijek vrvio igračima, a danas klubovi jedva ili nikako uspiju sastaviti seniorsku momčad koja može odigrati službenu utakmicu. Na našu temu nadovezao se i Večernji list koji je objavio slične informacije za nogometne klubove u brodsko-posavskoj županiju, a jučer je u našoj županiji bila Nova TV. Vođeni informacijama da nas je sve manje i manje, došli su snimiti i reportažu koja je emitirana u njihovom Dnevniku.

Gotovo je nevjerojatno da i jedini golman u Mihaljevcima koji igra za seniore napušta klub i mjesto stanovanja. Pavle Užar je 23-godišnji inženjer strojarstva i vratar NK "Croatie" Mihaljevci koji u struci ne može pronaći posao te odlučio je se na odlazak i potragu za poslom.


Pavle Užar


- Plaće su premale za nekakav pristojan život, u struci nisam nikada radio jer nisam niti imao prilike zaposliti se, do sada sve što sam radio bili su fizički poslovi. Planiram otići u Njemačku. Par prijatelja s kojima sam igrao u ovom klubu su već otišli, a od nekih i cijela obitelj iako su se ovdje bavili poslom ipak nisu mogli normalno živjeti.


Do odljeva mladih ne bi došlo da se može naći posao koji bi bio plaćen za normalan život i na vrijeme bila plaća. Teško mi je napustiti svoje mjesto i sve svoje prijatelje i obitelj, ali moram - rekao nam je Pavle.


Josip Jurišić

Da je situacija loša za NK Croatiju rekao nam je i veznjak Josip Jurišić koji je također najavio odlazak iz kluba zbog potrage za poslom. Visoko je obrazovan i stručni je specijalist ekonomije, jedan je od mnogih koji su prisiljeni na odlazak iz kluba i svoga mjesta jer nema posla.

- Radio sam na ugovor u firmi za gospodarenje otpadom i izobrazbom i to je sada ukinuto. Ovih dana sam počeo slati zamolbe za posao na sva razna mjesta u Hrvatskoj i šire. Situacija je jako loša, svi mi mladi odlazimo trbuhom za kruhom. Stvarnost nam daje i ovaj klub koji ostaje bez igrača i primoran je dovoditi i plaćati druge igrače - priča nam Josip.

Predsjednik kluba NK "Croatia" Mihaljevci Dražen Franjić rekao nam je da situacija u klubu kao i šire nije dobra jer je veliki odljev mladih koji odlaze u druge gradove i države.

- U zadnje dvije godine otišlo nam je 12 igrača, neki na rad u Njemačku, neki u policiju i vojsku, a sada se krpamo s našim juniorima. Kada dođe dan za utakmicu nekada jedva skupimo 12 do 13 igrača, 9 seniora i ostatak juniori. Trenutno u seniorskoj ekipi imamo samo par igrača iz sela, za koji dan neće biti niti jedan. Evo jedini domaći golman nam odlazi, veznjak Josip nam je najavio također odlazak. Igrači masovno odlaze, ali ne samo igrači i mlade osobe nego i njihove obitelji.

Situacija je teška, ali borimo se - ustrajan je Dražen Franjić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI