Partner Spin Valisa ¨godišnje težak¨ kao proračun RH došao u Požegu širiti posao s namještajem

Obilazak pogona Spin Valisa
(FOTO: S.S.)

29.04.2016. | V.B./Privredni vjesnik
Pregleda: 17793

Vlasnik njemačke kompanije Otto Group sa sjedištem u Hamburgu, Michael Otto, posjetio je požešku tvornicu namještaja Spin Valis, s kojom posluje već sedam, osam godina. Samo prošle godine je Spin Valis preko Otto grupe prodao svojih proizvoda (vrhunskog masivnog i ekološkog namještaja) u vrijednosti od oko dva milijuna eura. U ukupnom godišnjem prometu od 25 milijuna eura, koliko je Spin Valis ostvario prošle godine, to je svakako vrijedan poslovni partner.

S druge strane, Otto grupa je prošle godine ostvarila promet u vrijednosti od 12,5 milijardi eura  što je oko 94 milijarde kuna. Za usporedbu, hrvatski državni proračun za 2016. godinu je na prihodovnoj strani `težak` blizu 115 milijardi kuna.







U izjavi za Privredni vjesnik, Zdravko Jelčić, predsjednik uprave Spin Valisa, istaknuo je zadovoljstvo višegodišnjem poslovanjem s njemačkim poslovnim partnerom Otto Group. Osobito u smislu stabilnosti i disperzije proizvoda po cijelom svijetu, budući da je Otto Group najveći svjetski internetski prodavatelj odmah nakon Amazona.

- Posebno je važna činjenica da bilježimo trend rasta poslovanja s Otto grupom koji je prošle godine dostigao promet od dva milijuna eura. U razgovoru s gospodinom Ottom, izrazio sam želju za udvostručenjem prometa. Međutim, s njihove strane sam dobio odgovor kako se slažu da udvostručimo promet, ali da bi njima bilo draže da promet utrostručimo – kaže Jelčić.

O tome kakav značaj su pridali posjeti Spin Valisu, najbolje svjedoči činjenica kako je najveći dio vremena boravka u Požegi, vlasnik Otto grupe i njegovi suradnici, proveli u detaljnom obilasku pogona. Naročito su bili zadovoljni kada su se uvjerili kako se u Spin Valisu proizvode sto posto ekološki proizvod na što su oni posebno osjetljivi. Počev od osnovne sirovine kao što drvo hrasta ili bukve, potom korištenje lanenog ulja, voska, način nanošenja laka pa čak i neškodljivog ljepila te na kraju postupak recikliranja pomoćnih sredstava poput iskorištenih krpa koje se ne bacaju, nego se upućuju na čišćenje i vraćaju se za ponovnu upotrebu.


Michael Otto

- Zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom sa Spin Valisom, naročito kada je u pitanju kvaliteta i rokovi isporuke. Potencijali hrvatske industrije namještaja su veliki te ćemo i u budućnosti nastojati razvijati, ali i povećavati poslovnu suradnju. Naša je želja, ne samo nastaviti partnersku suradnju, nego je dići i na suradnju na kapitalnoj razini – naglasio je Michael Otto.

Komentirajući ovakav oblik poslovanja, Zdravko Jelčić je upozorio kako je to put kojim treba ići hrvatska drvna industrija, ali i način izlaska iz recesije.





- Dakle, nužno je okretanje proizvodnji i izvozu s konkurentnim proizvodima. Naravno, izlazak na globalno tržište uz pomoć takvih kuća kakva je Otto grupa, budući da je Hrvatska izgubila poveznicu s distribucijskim sektorom i na domaćem terenu, a pogotovo na ino tržištu. Ako hoćemo raditi ozbiljan biznis, onda nam je jedini put povezivati se. Uostalom, mi smo otvorili i priču mogućeg kapitalnog povezivanja. Znači, povezivanje s velikim igračima koji imaju distribuciju. Uvjeren sam da je to dobar put za hrvatsku drvnu, ali i čitavu industriju. Mi smo mala država s malim tržištem i ako hoćemo raditi ozbiljan biznis, mi smo osuđeni ići na globalno tržište – zaključio je Zdravko Jelčić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI