¨Nagluh sam, ne mogu naći posao, kuća samo što mi se nije srušila, a i krov mi prokišnjava!¨

Milislav Aleksić
(FOTO: Tomislav Milanović)

26.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6020

"Tu sam rođen i othranjen, roditelji su mi umrli, živim sam, a ova kuća mi se ruši pred očima. Primam socijalnu pomoć od 800 kuna od kojih je gotovo nemoguće preživjeti. Nemam gdje otići niti se kome obratiti", rekao je Milislav Aleksić 54-godišnji je stanovnik Vasinih laza koji živi u gotovo nemogućim uvjetima.






Milislav je nagluh, pokušavao je pronaći posao puno puta, ali svaki put mu je rečeno da je radno nesposoban. Tražio je pomoć od Požeško-slavonske županije i socijalnih radnika, ali rečeno mu je da mu ne mogu pomoći.


- Kad je jak vjetar živo me strah da mi se kuće ne sruši i ne ubije me. Krov prokišnjava, sve više rupa se pojavljuje i na stropu i na zidovima. Ovim putem molim sve ljude koji mogu pomoći da mi se jave jer sam bespomoćan – očajan je Milislav.





Jedina osoba koja Milislavu dolazi u posjet je njegova sestrična iz Vidovaca Mileva Petković

- Ne dođem često jer sam i ja stara, ali obiđem bratića jer nitko ne može sam. On nema gdje otići i mora šutjeti i trpjeti ove nemoguće uvjete. Nema gdje otići, sestre su mu u Njemačkoj i vode svoje živote. Nitko ga ne želi primiti na posao jer se boje da mu se nešto ne dogodi. Jako slabo čuje, ima aparat koji gotovo ne radi i jako se teško sporazumjeti s njim. Što će biti kad se ova kuća sruši stvarno ne znam – rekla je Mileva.



Mileva se razboljela kako kaže "na živce" i kad je bila u bolnici doktori su joj rekli da je dobronamjerna, ali da čuva živce što je više moguće. Svejedno nalazi snage pomoći svom bratiću i ovim putem također moli ljude dobre volje da se jave na brojeve 034/492-184, 099 2753 671 i 099 275 3670.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI