Mladi boksači: ¨Mama se bojala da će me netko tući, ali to nije tako¨ (VIDEO)

Trening BK Graciano
(FOTO: Tomislav Milanović)

17.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6679

Rukavice su skoro pa veće od njih samih, ali to ih ne sprječava da budu ustrajni i uporni u jednom od najstarijih sportova - boksu. Mlade boksačke nade u BK Graciano u Požegi pod vodstvom trenera Željka Krpana grade svoj put prema uspjesima starijih kolega kao što su Bruno Knježević, Mihael Jugović i Valentin Vidović koji su požeški klub okitili brojnim medaljama.






- Tata je uvijek govorio da idem na boks, a mama se bojala da će me ovdje netko tući, ali to nije tako. Nakon nekoliko godina je popustila i priznala da sam građen jedino za ovaj sport. Treniram preko tri godine i jako se svi trudimo. Potrebno je biti usredotočen i malo mi je teže jer još idem i u glazbenu školu, ali sve se to rasporedi. Jako bih volio biti boksač i jedva čekam prvu borbu. Uzor mi je Mihael Jugović koji također trenira tu u BK Gracianu - rekao je desetogodišnji Mihael Hajk, učenik OŠ Dragutina Lermana.






- Boks treniram pet mjeseci, nije mi naporno, uživam ovdje i jako volim ovaj sport. I meni je uzor stariji kolega Mihael Jugović koji je dosta napravio za ovaj klub. Tu prvo dođemo trenirati da se uvježbamo, a ne kao što mnogi misle da se odmah tučemo. Trener je odličan, pazi na nas i trudi se. Nastavit ću boksati dok ne osvojim neku medalju - rekao je devetogodišnjak Ivan Hećimović, učenik OŠ Antuna Kanižlića

- U posljednje dvije godine u naš klub upisuje se sve više djece ispod deset godina i za nekoliko godina imat ćemo jednu novu generaciju boksača. Drago mi je da ovi mlađi članovi nemaju klasične nego su im uzor naši dečki iz kluba. Vide ih kako treniraju i trude se i to prelazi i na djecu – rekao je trener BK Graciano, Željko Krpan.



Kaže kako su 12 godina dobre rezultate postigli isključivo zahvaljujući svakodnevnom teškom radu i stavu članova koji su uporni. Najavio je i nastup već vrlo trofejnog člana BK Graciano Mihaela Jugovića koji sljedeću subotu u Puli nastupa u hrvatskoj boksačkoj Premier ligi i branit će boje regije Slavonije.

Pogledajte u videu kako se trenira u BK Graciano.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI