Projekt ¨Svijet graševine¨ prerastao je u strateški nacrt razvoja destinacije vinskog turizma

Ilustracija "Kuća graševine"
(FOTO: Panora)

16.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2350

O kućama graševine i "Svijetu graševine" već se dosta govorilo, a slijedi sam završetak i prezentacija konačnog sadržaja projekta koji bi naš kraja trebao lansirati u vinsku destinacije. Kako najavljuju iz Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije (PANORA), prezentacija idejnog muzeološkog i muzeografskog rješenja Svijeta graševine održat će se u utorak, 19.4.2016. u kutjevačkoj kino dvorani.

Svijet graševine projekt je koju čine tri jezgre - kuće graševine u Kutjevu, Pakracu i Pleternici. Idejno rješenje izradila je tvrtka Muze d.o.o. temeljem istraživanja povijesti i kulturne baštine našeg područja, ali i istraživanja o vinskom turizmu u cijelom svijetu.

Kako obavještava PANORA, radi se o idejnom dokumentu koji je prerastao i u strateški nacrt razvoja destinacije vinskog turizma. Navode i kako su značajan doprinos u cijelom procesu dali različiti dionici s Područja požeško-slavonske županije kroz radionice, prezentacije i sastanke.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI