Proračuni: Požega 5. u državi po izdvajanju za sport, Pleternica 1. po izdvajanju za kulturu

Gradska kuća u požegi
(FOTO: Mario Nakić)

13.04.2016. | V.B.
Pregleda: 2696

Čak 14,7 posto svog proračuna Grad Požega je izdvojio za sport i rekreaciju u 2014. godini, dok je za kulturu izdvojeno 13,31 posto, objavljeno je na portalu gradonačelnik.hr. Uz Požegu, u top deset gradova po ulaganju u zdrav i sportski duh svojih građana su Pazin, Varaždin, Zabok, Supetar, Sinj, Rijeka, Klanjec, Poreč i Vrlika. Riječ je o podacima Ministarstva financija o izvršenju gradskih proračuna za 2014. do kojih su došli analitičari gradonačelnik.hr-a.

Isto su istraživanje analitičari proveli i s ulaganjem u kulturu gdje se po godišnjim izdvajanjima Požega našla na desetom mjestu. Prvo mjesto pripalo je susjednoj Pleternici koja je u 2014. godini za kulturu izdvojila 19,61 posto svoga proračuna, a tu su još i Metković, Šibenik, Slatina, Đakovo, Komiža, Hvar, Dubrovnik i Vukovar, stoji na službenim internetskim stranicama Grada Požege.

Izdvajanja za sport





Izdvajanja za kulturu




Izvor podataka: gradonacelnik.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI