Neferović: ¨Vidite kako radi Ured državne uprave kad novinari moraju čekati u hodniku¨

Gradonačelnik Neferović na ulazu u Ured za državnu upravu
(FOTO: Tomislav Milanović)

12.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6330

"Predstojnica Ureda državna uprave Požeško-slavonske županije, Đurđa Babić vodi veliku brigu o primjeni zakona u Gradu Požegi, ali ne bi bilo loše kada bi sama proučila zakon prije no što nas proziva" rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na današnjoj konferenciji za novinare.



Naime, 22. ožujka Ured državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji uputio je gradu Požegi Uputu o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi  donesenoj na 19. sjednici Gradskog vijeća.  Gospođa Babić je u uputi iznijela da će u suprotnom biti primorana donijeti odluku o obustavi primjene, drugim riječima da bi se trebalo poništiti 11 tisuća rješenja o komunalnoj naknadi koja su dostavljena građanima.


- Kad sam nazvao gospođu Babić u vezi ove problematike  rekla mi je da ju to trenutno ne zanima jer je Veliki petak. Odgovorio sam joj: "Gospođo i meni je Veliki petak, ali imam i veliki problem". Imamo već iskustva s neprofesionalnim radom Ureda državne uprave u Požegi i za mišljenje smo pitali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja - priča Neferović.


Iz ministarstva su dobili odgovor u kojem stoji da Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi nije nezakonita jer u nju nisu uvrštene propisane građevine koje ne podrazumijeva Zakon o komunalnom gospodarstvu kod plaćanja komunalne naknade. Slijedom navedenoga smatraju da nisu ispunjeni uvjeti za obustavu Odluke.

- Ovo nije prvi puta da Ured državne uprave pokušava osporiti zakonito donesene odluke Grada Požege. Tako je 14. siječnja 2014. godine Gradu Požegi dostavljena obavijest kako sredstva od naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada nisu raspoređena sukladno zakonu. I tada smo za mišljenje pitali Ministarstvo koje nam je potvrdilo da je naša odluka u skladu sa Zakonom - rekao je Neferović.

Navodi kako je gospođa babić zaboravila da pored Zakona o komunalnom gospodarstvu postoji članak 2. Uredbe o izmjenama i mjerilima za utvrđivanje zaštićene najamnine.

Gradonačelnik je pozvao novinare na razgovor između njega i Đurđe Babić u prostore Ureda državne uprave nakon završetka konferencije za novinare, ali im nije bio dozvoljen pristup te su čekali u hodniku.



- Vidite kako radi Ured državne uprave kad novinari moraju čekati u hodniku. Zadovoljan sam što smo bili u pravu i utvrdilo se da rješenje od strane Ureda državne uprave nije bilo ispravno. Želimo tretman za Grad Požegu bez lokalno političkih prepucavanja oko stvari koje su bitne za građane. Dobili smo objašnjenje od Ministarstva graditeljstva i toga ćemo se držati. Vidjeli su danas je da je propust s njihove strane – rekao je gradonačelnik nakon razgovora s gospođom Babić.



Nekoliko puta smo za izjavu zvali predstojnicu Ureda Đurđu Babić na fiksni telefon u uredu, ali nije nam se javila. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI