Svečana sjednica, otvaranje Centra zdravlja, Kulturni mozaik i izbor za miss

Predstavljanje programa za Dan županije
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3995

Program Dana županije koji se obilježava 14. travnja počet će polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade, nakon čega će biti sveta misa, a zatim i Svečana sjednica Županijske skupštine koja će se održati u 13 sati u Gradskom kazalištu Požega. U sklopu Dana županije u srijedu će biti i otvorenje Centra Zdravlja u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Požeško slavonske županije, a očekuje nas i 5. Županijski Kulturni mozaik koji će se ove godine održati u Brestovcu u subotu s početkom u 19 sati.

- Gotovo cijeli tjedan je u znaku Dana županije s brojnim aktivnostima. Izaslanica predsjednice RH bit će ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s kojom ćemo održati sastanak skupa s gradonačelnicima i načelnicima. Iznijet ćemo osnovne probleme i stajališta oko unaprijeđenja lokalne i regionalne samouprave. Pozivam što veći broj građana na otvorenje Centra zdravlja, Kulturni mozaik, a i na izbor za Miss Požeško-slavonske županije koji će se održati u subotu u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc – rekao je župan Alojz Tomašević.




- Zavod je u suradnji sa Županijom i Ministarstvom zdravlja opremio Centar zdravlja kako bi najsuvremenijim metodama omogućili stanovnicima Požeško-slavonske županije profesionalno vođenje promjene životnog stila. Program će biti namijenjen svim stanovnicima naše županije koji žele preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem u vidu zdrave prehrane i regulacije tjelesne težine – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Mato Matijević, najavivši otvorenje centra u srijedu u 11.55 sati.




- Ovogodišnji Kulturni mozaik održat ćemo u Brestovcu u OŠ Dragutina Lermana u sportskoj dvorani u 19 sati. Ove godine svu svoju kulturnu aktivnost ugradili smo u proslavu Dana županije. Svake godine sve veći je broj onih koji žele nastupiti na mozaiku i ovo je nešto što ujedinjuje cijelu županiju i čuva kulturni identitet hrvatskog naroda. Nastupit će 25 udruga s preko 500 sudionika. Tu 12 folklornih skupina, tri češke besjede, dva pjevačka zbora, dva orkestra puhačke glazbe, dvije povijesne straže i dvije plesne skupine – najavila je voditeljica Kulturnog mozaika, Ana Pirović.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI