Svestrana umjetnica Slavica Ručević: ¨Što oko vidi ruka će napraviti¨

Slavica Ručević
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5872

Slavica Ručević sa suprugom Zvonimirom živi u Latinovcu već 21 godinu i posjeduje zavidnu zbirku vlastitih ručno izrađenih radova. Od oslikanih boca, venecijanskih maski, predmeta od komušine, bundeve, gipsa, radi i slike od tjestenine, ulje na platnu i još mnogo raznih ukrasnih predmeta. 






- Imala sam prijavljenu kućnu radinost i plaćala sam porez, međutim kako je uvedena fiskalna blagajna to se sad ne isplati pa sam ju ugasila. Ljubav prema izradi stvari koja će mi uvijek biti uspomena nije se ugasila. Sada sve izrađujem za svoju dušu, a uvijek imam i lijep poklon – priča nam Slavica.






Dok je imala kućnu radinost išla je po nekim sajmovima s kojih ima puno pozitivnih iskustava. Sudjelovala je tako i na Danima Jabuka u Požegi, Sajmu cvijeća u Slavonskom Brodu. Na tim događajima zarađivala je najviše po 200 kuna, ali novac joj nije bio bitan kao razmjena iskustava s ljudima koji se bave sličnim djelatnostima.





- Ljudi su najviše bili zainteresirani za oslikane boce kojih imam svakakvih vrsta. Radim i ukrasna bušena guščja jaja što je isto dosta velika vrijednost. Ne mogu reći da se potrgam od posla i izradim dnevno 50 predmeta, sve je to išlo nekako spontano. Cijeli život imam nekakav talent da napravim ono što vidim ili zamislim – rekla nam je Slavica.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI