Odabran izvođač radova: ¨Požežani će se na novim bazenima kupati još ovoga ljeta¨

Skica uređanja Gradskih bazena
(FOTO: SS)

08.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 14059

Postupak javne nabave za izvođenje rekonstrukcije Gradskih bazena u Požegi je pri kraju. Rok mirovanja istječe u ponedjeljak, a u utorak 12.4.2016. može se krenuti u postupak potpisivanja ugovora o izgradnji te započeti s uvođenjem u posao odabranog izvođača radova. U ugovoru će se definirati detalji izgradnje i rokovi. Kako smo pisali, procijenjena vrijednost radova je 11 milijuna i 500 tisuća kuna bez PDV-a. Grad je za ovu investiciju podigao kredit.

Na javno nadmetanje pristigle su dvije ponude zajednice ponuditelja i obje su bile pravovaljane. Prvu ponudu u iznosu od 16.764.136,98 kuna bez PDV-a dostavili su Gradnja d.o.o. iz Osijeka i Promet građenje d.o.o. iz Požege. Drugu ponudu dostavili su Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege i Solida d.o.o. iz Slovenije u iznosu 10.416.210,38 kuna bez PDV-a. Upravo je njihova ponuda odabrana kao najpovoljnija.

Kako se da zaključiti iz spisa koji je korišten u postupku javnog nadmetanja rekonstrukcija Gradskih bazena obuhvaća osim obnavljanja velikog bazena i proširenje maloga te izgradnju popratnih zgrada koje će biti smještene uz bazene. Značajne izmjene doživjet će i okoliš i sami pristup bazenima, bit će izgrađen potpuno novi prilaz u ulaz u bazene.



Novo stanje nakon rekonstrukcije bazena


Na posljednjim sjednicama Gradskog vijeća nekoliko je puta bilo riječi i o radovima na bazenima, a gradonačelnik Vedran Neferović je između ostaloga rekao da će bazeni biti gotovi još ovoga ljeta i da će se Požežani i gosti na njima kupati ove sezone. Rekao je i da će škola plivanja za svu djecu biti besplatna.

- Sve što sam rekao i dalje stoji. U ponedjeljak imam još neke sastanke na kojima će sve definirati i znati i u utorak ćemo izaći u javnost sa svim detaljima - izjavio je gradonačelnik Neferović.

Pogledajte kako danas izgledaju bazeni u Požegi.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI