NASLOVNAPOŽEGASPORTARHIV
¨Lovi se 49 sati. Ekipa s najmanje negativnih bodova je ukupni pobjednik¨

FOTO: Facebook "Ulovi i pusti"

KREĆE ŽUPANIJSKA ŠARANSKA LIGA

¨Lovi se 49 sati. Ekipa s najmanje negativnih bodova je ukupni pobjednik¨

31.03.2016. | Lidija Galić PREGLEDA: 3054

22. travnja kreće prvo kolo Županijske šaranske lige koju organizira Županijski sportski ribolovni savez. Promocija je to športskog ribolova na način "Ulovi i pusti" ili tzv C&R.

- Konačno smo i mi šaranaši došli na svoje. Ideja o ligi je uspješno realizirana i projekt šaranske lige je pokrenut. Jučer je u prostorijama Županijskog saveza održan sastanak natjecateljske komisije kako bi dogovorili kalendar natjecanja za 2016 godinu. Natjecanje lova šarana traje tri dana, od petka do nedjelje, odnosno 49 sati. Lovi se po pravilima Hrvatske šaranske lige, četiri kola na tri vode u županiji. Po završetku svakog kola dobivaju se negativni bodovi, po završetku četvrtog kola ekipa s najmanje negativnih bodova je ukupni pobjednik lige - pojašnjava Robert Beble, predsjednik ŠRU "Ulovi i pusti".
Kaže kako u Požeško-slavonskoj županiji ima dosta ljubitelja šaranskog ribolova te podsjeća da imamo i svjetske prvake Dalibora Banaja i Hrvoja Jakopčevića u tom sportu.

- I ovim putem našem dvojcu želimo da ponove prošlogodišnji rezultat i, kako mi ribiči kažemo, Bistro im bilo cijelu sezonu. Zahvaljujemo Županijskom ribolovnom savezu što su nam omogućili i što su podržali Županijsku šaransku ligu. Posebno bih istaknuo ljubitelja natjecateljskog ribolova Borisa Markovića, kao predstavnika Saveza koji je svojim angažmanom sve posložio da ova liga zaživi jer bez njega bi to bilo puno teže. Moramo spomenuti i zahvaliti se  ŠRD "Požega", ŠRU "Veličanka" i ŠRD "Slavonac" što su prihvatili i dodijelili svoje vode za domaćinstvo lige. Ovo je tek početak i vjerujemo da će liga još dugo godina uveseljavati mlađe naraštaje. Želimo svim ekipama Bistro i pozivam ih na fer i prijateljsku borbu do samog kraja natjecanja - poručio je Beble.


Tagovi: županijski ribolovni savez, šaranska liga, robert beble, ulovi i pusti