Požeška bolnica: Na novim internetskim stranicama naručite se i otkažite pregled

Početna stranica OŽB Požega
(FOTO: 034portal/SS)

29.03.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6142

Svi oni kojima su potrebne ili koriste usluge Opće županijske bolnice Požega odnedavno se mogu kavalitetno informirati o njenom radu i uslugama na obnovljenim internetskim stranicama. Pored "često postavljanih pitanja" posjetitelji se mogu informirati o radnim vremenim ambulanti, vremenima posjeta te svakom odjelu bolnice. Dostupan je i popis liječnika i sestara te njihovi kontakati.

Stranica funkcionira i kao digitalni servis pa je tako moguće naručiti i otkazati pregled, pogledati važne obavijesti, natječaje za zaposlenje i nabavu, pročitati razne upute (za rodilje, djecu, savjete za prehranu itd.), provjeriti liste čekanja te pregledati razne odluke i slično, kazao nam je voditelj Odjela za medicinsku informatiku Opće županijske bolnice Požega Vjeran Perinović.







- Stranice smo nedavno prebacili na novi sustav i sada nastojimo staviti na njih što više korisnih informacija. Pacijenti se sada mogu naručiti na pregled online, a tako ga i otkazati. To je iznimno bitno jer prema istraživanju HZZO-a 20 posto termina ostane neiskorišteno zbog nedolasaka na zakazani pregled - rekao je Vjeran Perinović.

Požeška je bolnica među prvima uvela i sustav eNovorođenče.
- Pilot projekt eNovorođenče je krenuo prošle godine u Općoj bolnici Karlovac, požeška bolnica se priključila među prvima u Hrvatskoj te od 1.1.2016. šaljemo sve prijave poroda elektronski. U projekt su uključeni HZZO, HZJZ, ordinacije pedijatara i liječnika opće obiteljske medicine primarne zdravstvene zaštite, informatički sustavi bolnica te matični ured i sustav eGrađani. Neki od ciljeva projekta su da se smanji papirologija, osigura točnost podataka te da dijete odmah dobije MBO. Ujedno je ovo i prvi preduvjet da roditelji u budućnosti neće morati ići osobno u Matični ured - pojasnio je Perinović.

Posjetite internetske stranice OŽB Požega i sami se uvjerite u njihovu informativnost.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI