Pametni skuter ¨hoverboard¨ u Pleternici: ¨Imam osjećaj kao da lebdim¨

Petar Poljak na hoverboardu
(FOTO: Tomislav Milanović)

25.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 21012

Sasvim slučajno naišli smo na mladića koji vozi nekakav čudni skejt u Pleternici. Riječ je o pametnom skuteru – hoverboardu koji nije baš popularan u našoj županiji, ali po Zagrebu je već populariziran. Više o tom zanimljivom prijevoznom sredstvu rekao nam je njegov vlasnik, 16-godišnji Petar Poljak iz Zagreba koji došao u Pleternicu kod rodbine.

- Ovaj pametni skuter radi na nagib tijela, znači ako se naginjete naprijed on će ići naprijed. Isti sistem je i za natrag, a skreće se prebacivanjem s jedne noge na drugu. Trebalo mi je deset minuta da ga naučim voziti iako nisam imao iskustvo vožnje klasičnog skateboarda, roli i sličnih prijevoznih sredstava – priča nam Petar.




Hoverboard koji Petar posjeduje proizvela je tvrtka Robbo iz Slovenije, a on je jedan od predstavnika firme za Hrvatsku. Vozi se na offroad modelu koji košta 500 eura, a klasični gradski hoverboard košta 400 eura. Može postići brzinu od 16 kilometara na sat, puni se s klasičnim električnim punjačem dva do tri sata i nakon punjenja može prijeći 20 kilometara.




- Kreće se pomoću senzora na balans, nešto slično kao Segway, ali bez ručki tako da je potrebno malo steći neki osjećaj. Po Zagrebu ih ljudi voze i zainteresirani su, ali još uvijek je Segway dosta prošireniji. Meni je super na njemu i osjećam se kao da lebdim, a mogu ga voziti po šljunku, pijesku i travi, a nije problem ni sići s kolnika i popeti se na njega – rekao je Petar.



Kaže kako je hoverboard zabavan, a i koristan jer pomaže u razvijanju motoričkih sposobnosti i osjećaja ravnoteže, a mogu ga voziti i stari i mladi.

Svi koji žele saznati više o ovom zanimljivom prijevoznom sredstvu mogu se javiti Petru na broj mobitela: 097/663 5220.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI