PBZ grupa požeškoj bolnici donirala 402.000 kn za dijagnostiku i liječenje djece

Donacija požeškoj bolnici
(FOTO: PBZ grupa)

14.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4471

Općoj županijskoj bolnici Požega danas je PBZ grupa donirala 402 tisuće kuna za kupovinu suvremenog UZV color doppler uređaja za Odjel pedijatrije u pakračkoj bolnici te fototerapijskih lampi za Službu za dječje bolesti u požeškoj bolnici.

Opća županijska bolnica Požega uključena je, naime, u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja. Donacija ovoj bolnici je 25. donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, te 20. donacija upućena nekoj od bolnica, koje su uključene u projekt "Praćenje djece s neurorizicima".

 - Požeška bolnica aktivno je uključena u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" na obje svoje lokacije i u Požegi i u Pakracu. Uz znanje i trud liječnika i medicinskih sestara, za kvalitetno provođenje projekta posebno je važna medicinska oprema. Bolnica je osigurala stručan i educiran kadar, a ovom donacijom UZV uređaja i fototerapijskih lampi Privredna banka Zagreb je osigurala vrhunsku medicinsku opremu neophodnu za dijagnostiku i praćenje djece s neurorizicima. U požeškoj bolnici napravi se preko 2000 UZV pregleda djece godišnje, sva novorođena djeca redovito prolaze scrining UZV glave i kukova, a PBZ i Ministarstvo zdravlja danas su ovom donacijom omogućili da ovdje u Pakracu, gradu heroju Domovinskog rata i simbolu ratnih stradanja, ultrazvučna dijagnostika kod djece bude na razini suvremene europske medicine - istaknuo je prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Požega.






 - Drago mi je da smo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomogli i Općoj županijskoj bolnici Požega. Nadamo se da će novi, suvremeni UZV color doppler uređaj te fototerapijske lampe omogućiti kvalitetnije liječenje i zdravstvenu skrb najmlađih pacijenata Požeško-slavonske županije. Donacija požeškoj bolnici jedna je od najvećih donacija u sklopu našeg humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan". Ove brojne donacije kao i drugi naši istaknuti projekti društveno odgovornog poslovanja, potvrđuju da Privredna banka Zagreb, kao i cijela PBZ Grupa, nisu tek jednokratan donator, već aktivan i dugoročan partner projekata važnih za razvoj naše zajednice - rekao je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u rehabilitaciju.

Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do početka ožujka ove godine prikupila 6,7 milijuna kuna, namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj.

Svečanom uručenju donacije nazočili su i pomoćnica ministra zdravlja dr.sc. Ružica Palić Kramarić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI